946 бяха новите положителни тестове за коронавирус19 в понеделник, както

...
946 бяха новите положителни тестове за коронавирус19 в понеделник, както
Коментари Харесай

Короната пак удря 1000 за ден – всеки седми тестван

946 бяха новите позитивни проби за коронавирус19 в понеделник, както разбрахме във вторник сутринта. Това постоянно е денят с оптимален за седмицата резултат, защото в него се записва по някой случай и от уикенда, само че все пак цифрата е значително.

Още по-неприятното е, че тези близо 1000 нови положителни са на фона на общо немного - 6925 теста. Или всеки седми демонстрира заразяване. Процентно към 15 на 100, а това е много висок индикатор.

Отнесен към цялото население прави към милион, макар че съгласно формалната статистика едвам 9779 са записаните заболели с сходна зараза сега.
Причината е, че най-разпространеният вид омикрон минава незабелязано или като простуда, разбиране и сходни по-леки форми на заболяването. Затова и мнозина даже не си вършат проби.

Дългата към момента карантина – цяла седмица на фона на минаване на признаците за 2-3 дни в множеството случаи, кара хората да не споделят с управляващите казуса си.
Положителната вест е, че към момента излекуваните 1313 са много повече от новорегистрираните случаи. Макар и при тях да важи понеделнишкото предписание за лека добавка от неотчетените през уикенда, когато пък са най-малките цифри.

Новопостъпилите в болница са 116 от общо 560 приети в болница с коронавирус19 сега.
За благополучие, от всички тях единствено 32 са настанени в интензивни отделения. Което още един път потвърждава, че формата на изкарване на коронавирусната зараза към този момент е лека.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР