94% от бъдещите първокласници във Варна са приети по първо

...
94% от бъдещите първокласници във Варна са приети по първо
Коментари Харесай

Без проблеми с приема на първокласници във Варна, почти всички влизат в училищата, които са избрали

94% от бъдещите първокласници във Варна са признати по първо предпочитание. По второ влизат 4%, а по трето и последващо -  2%. Това сочат данните от електронния банкет, които бяха оповестени през днешния ден, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Общият брой на записаните заявки е 2765 за 2798 деца, като от тях има и 33 двойки близнаци. Класираните деца са 2726 броя. 100%  от тях, с адреси в прилежащите региони на учебните заведения, са признати още на първо класиране. 1603 са класираните от първа група на учебните заведения, 307 - от втора група и 279 от трета група. Останалите свободни места в учебните заведения са запълнени с  537 деца от четвърта група.

Записването на признатите първокласници ще става на място в съответното учебно заведение в дните 6-ти и 7-ми юни - до 17 ч. Необходимите документи са копие от удостоверението за раждане и оригинал от уверение за приключено наложително предучилищно обучение. За децата с преимущества са нужни документи, доказващи преимуществата.  Незаписаните в период деца отпадат от класирането, губят входящия си номер и могат да вземат участие във второ класиране с ново заявление.

Некласираните 72 деца са от четвърта група в определените учебни заведения. Те ще имат опция да вземат участие на второ класиране с към този момент записаното заявление, като трансформират желанията за банкет, съгласно свободните места, които ще бъдат оповестени на уеб страницата на 10-ти юни. Системата ще бъде отворена за нови регистрации и редакции на заявки от 10ч. на 11-ти юни, до 23:59ч. на 12-ти юни. Резултатите от второ класиране ще бъдат оповестени на 13-ти юни до 17ч.

Резултатите са налични на адрес: https://school.is-vn.bg/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР