93-годишният Янко Янков или бай Янко, както го наричат местните,

...
93-годишният Янко Янков или бай Янко, както го наричат местните,
Коментари Харесай

Трагичната житейска история на бай Янко, който засрами младоците в Синеморец ВИДЕО

93-годишният Янко Янков или бай Янко, както го назовават локалните, живее в бунгало в покрайнините на Синеморец, написа Флагман бг.

Превърнал е рибарската сграда в собствен дом, откакто попаднал в клопката на демокрацията.

„ Роден съм в село Кости. Учих в гимназията в Бургас. След това учих във военно-въздушното учебно заведение в Божурище. Работих в бойната авиация в Балчик. Пилотирах аероплан ТУ-2, който е торпедоносец-бомбардировач.

Пенсионирах се и имах огромна пенсия – 350 лв.. След настъпването на демокрацията обаче ми я орязаха на 90 лв.. Бях заставен да отдам жилището в София чартърен и по този начин се открих в Синеморец ", описа с нескрита тъга дядо Янко.

93-годишен дядо посрами младоците на Йордановден по остарял жанр ВИДЕО

Той може да върви, да готви и самичък да пазари. Може и още нещо, за което ще научите в този материал. На пръв взор една елементарна история, на един елементарен боен деец.

Вярно, достигнал напреднала възраст, само че това, което ще видите във видеото по-долу, рядко се вижда, а може би и в никакъв случай.

Бай Янко, както го назовават локалните, е най-възрастният храбрец, дръзнал да се хвърли за кръста в ледените води.

В Синеморец означават Богоявление по остарял жанр на 19-ти януари. В фрагменти ще видите мощната воля на един възрастен мъж, един същински мъж, смел мъж, който възражда традициите.

След неговата интервенция и в това кътче на Черноморието след 67-годишно спиране, се възражда ритуалът, който би трябвало да донесе здраве на всички.

„ Моята концепция бе да поканя ръководещите, които са доста ангажирани на 6-ти януари. Поради тази причина означаваме Богоявление по остарял жанр, с цел да дойдат. Вече толкоз години никой не ни е почел “, споделя 93-годишният мъж.

Така дядо Янко остава отчаян, само че продължава да съхранява традицията. Въпреки неговата тъжна история. Въпреки че остава самичък, откакто губи брачната половинка си, единия си наследник, а по-късно и другия.

Дали премия, или наказване, само че бай Янко надживява децата си. Не знае каква е неговата загадка съставна част за здраве. Не се тормози и от това да пуши. Три месеца обаче, преди да се скочи за кръста, стопира цигарите.

Жителите на Синеморец обичат дядо Янко. Помагат му, с каквото могат. Те са неговото семейство, а и той ги обича. Самотата обаче постепенно го раздира ден след ден.


ВИДЕО: Флагман бг

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР