92-ма души са с обвинения след срещу нелегалния трафик на

...
92-ма души са с обвинения след срещу нелегалния трафик на
Коментари Харесай

Акция „Хавала“: 92-ма са с обвинения, мигрантите плащали минимум 2000 лв. на трафикантите


92-ма души са с обвинявания след против незаконния трафик на мигранти, която стартира през вчерашния ден. Мигрантите са заплащали най-малко 2000 евро на трафикантите у нас. Имало е и ВИП услуги, когато са се трафикирали дребни групи от хора. Тогава цената достигала до 10 000 евро на човек. Това разкриха от прокуратурата.

„ Заплащането е ставало по метода „ хавала “. Това е с лице, което се назовава „ хавалар “. На арабски е извършено като касиер или брокер. Парите са се предават от ръка на ръка “, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Бяха доста изобретателни през тази година. Имахме случаи, в които установявахме коли за спешна помощ с включен светлинен и звуков сигнали, само че се оказа, че в тези коли за спешна помощ няма потърпевш човек, а се возят противозаконни мигранти. Имахме случаи на катафалки, в които нямаше умрял човек, а имаше противозаконни мигранти “, сподели основен комисар Росица Димитрова, шеф на Групово дело „ Гранична полиция “.

„ Това закононарушение е извънредно тежко и мъчно за доказване, което е обвързвано с това, че в него вземат участие доста лица, които не са жители на България “, сподели шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Атанас Илков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР