92-годишният съдия Трендафил Данаилов получи голямата награда за правосъдие на

...
92-годишният съдия Трендафил Данаилов получи голямата награда за правосъдие на
Коментари Харесай

Над 25 000 лева събраха адвокати и магистрати на Благотворителния бал на юристите за деца с ДЦП

92-годишният арбитър Трендафил Данаилов получи огромната премия за правораздаване на деветия Благотворителен бал на юристите. Той е българският арбитър по делото “Антонов ”, с помощта на него обвиняванията към българските жители, които италианският съд свързва с атентата против папа Йоан Павел II, са смекчени. Отличието идва 40 години, откакто светът заприказва за българска диря в покушението. Статуетката и грамотата му бяха поднесени от професор Огнян Герджиков и юрист Людмил Рангелов. Цялата юридическа колегия в залата, повече от 220 души, стана на крайници и приветства Трендафил Данаилов, който бе съпроводен от своето семейство. Той показа, че е работил над 50 години като арбитър и малко повече от 20 години като юрист.

Още инфо за арбитър Данаилов може да прочетете в Темида на.

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и лотария бе събрана най-голямата сума до момента – 25 400 лв. . Средствата ще бъдат дарени по дарителските сметки на четири деца с церебрална парализа – Ванеска, Мишо, Елена и Снежка. Децата бяха посетители на събитието. Разиграни бяха платна на Николай Панайотов, Николай Янакиев, Милена Минчева, Елеонора Бакалова, Иван Яхнаджиев, който се прибра от Рим, особено за събитието и рисуваше на място с неговите възпитаници. По негова покана в креативната вечер се причисли и Луна Йорданова, която също нарисува една картина. А търга се водеше персонално от проф. Герджиков.

В Националните награди за правораздаване с изключение на огромната премия „ Гран при “ по категории бяха връчени статуетки и на други изявени адвокати и магистрати. Водеща на събитието бе водещата от БНР Анелия Торошанова. Преди церемонията тя бе сюрпризирана от ръководителят на Асоциацията на дамите юристи Елка Пороминска и юристът и тв водеща Нина Хамилтън с плакет за неуморната си и извънредно професионална 10-годишна работа в правното предаване „ Законът и темида “. „ Краката ми се подкосиха “, сподели Анелия от сцената.

Адвокатска Колегия на годината стана Хасковската гилдия . Те бяха поздравени персонално от Министъра на правораздаването Иван Демерджиев , който им връчи и статуетката и плакета на сцената. Призът Сделка на годината отиде при „ Пенков, Марков и сътрудници “, за най-голямата направена договорка у нас – продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България за 400 милиона евро. Статуетката им бе поднесена от шефа на Агенцията по вложенията Стамен Янев.



С еднакъв брой точки от журито в категорията „ Адвокат на годината “ първи станаха юрист лекар Мария Петрова и юристът от Пазарджик Хари Хараламбиев, който не съумя да участва. Призът им бе поднесен от Адвокат на 2020 година Владимир Пенков. Останалите номинирани бяха Мария Даскалова, Николай Цветанов и Петър Николов – те бяха оповестени от журналиста от actualno.com Димитър Лазаров.

Пловдивската адвокатска фирма Юсаутор на юрист Атанас Костов получи наградата за „ Адвокатска адвокатска фирма на 2021 “. На сцената да им връчи статуетката Темида излезе Петър Илиев, чиято адвокатска фирма Илиев и сътрудници бе най-хубава за 2020-година. За адвокатска фирма се бориха още Шилев и Ко, Рускова и сътрудници, Димитров и сътрудници.

Генералният шеф на БНР и правист по обучение Милен Митев разгласи от сцената , че Десислава Петрова от СГП е „ Прокурор на годината “, в нейната категория номинирани бяха още Диана Мицканова от Специализирана прокуратура, командирована в Оперативна програма Плевен и Галина Андреева от Оперативна програма Пловдив.

Признанието за най-хубав арбитър получи Таня Радкова от Върховен административен съд . Статуетката й бе поднесена от арбитър Емануела Балевска – арбитър на годината за 2020. В нейната категория бяха номинирани още Игнат Колчев от Апелативен съд Смолян и Евгени Узунов от Районен съд Бургас.

Камен Каменов получи наградата за най-хубав нотариус тази година от журналистката от вестник Стандарт Даниела Денева. В неговата категория бяха номинирани Марина Ташева, Полина Миткова, Стилиян Тютюнджиев.

Журналистката от epicenter.bg Магдалена Гигова разгласи за най-хубав посредник за 2021-ва година Дима Александрова . В нейната категория бяха още: Любка Василева и Даниела Коларова.

Младият следовател Велислав Величков сграбчи статуетката в категорията „ Млад правист “. Тя му бе поднесена от проф. Таня Йосифова от УНСС. Майкъл Ел-Тал, Маргарита Балабанова, Александър Рашев бяха останалите номинирани.

Специална премия „ Адвокат Про боно “ получи  Райна Мандакова от миналогодишния победител в категорията Иво Лулчев. „ Адвокат в медиите “ за най-вече извоювани медийни каузи стана Екатерина Димитрова . За да я поздрави и да й връчи статуетката на сцената излезе нейно превъзходителство посланичката на Мароко Закия Ел Мидауи, която подари на уредниците специфична мароканска чаена гала, която се организира по време на събитието.



В категорията “Адвокат-обществен покровител на вложенията и стопанската активност в БГ ” бе отличен  един юрист, с помощта на който няколко задгранични вложители освен резервираха, само че и разшириха икономическото си наличие в България - юрист Живка Томова, а премията й връчи  адвокатът-консултант на предаването Законът и Темида по БНР Захари Генов.

В категорията „ Правосъдие зад граница “ премията бе поднесена от проф. Атанас Семов на „ Пенков, Марков и сътрудници “ . Тук номинирани бяха още – Тодор Найденов, Николай Коларов, Веселка Крачунова и Мирослава Иванова.

„ Дело “ на 2021-ва година стана делото за мръсния въздух на София , водено от АД „ Господинов и Генчев “. Статуетката им беше поднесена от журналиста от вестник Телеграф Захари Белчев. Останалите номинирани каузи бяха:  „ Кокаиновият транспортен съд “ или тъй наречените Дело Гарсия на Анна Серафимова, дело за похищение на деца, по отношение на българското законодателство и Хагската спогодба на Йорданка Бекирска и Делото Златен век на Мургова и сътрудници и Пенков, Марков и сътрудници.

Юристите в залата бяха тържествено поздравени със особено видео от Марияна Кънчева,  българския арбитър в Общия съд на Европейски Съюз с Люксембург, която тази година бе част от професионалното жури, дружно с професорите Герджиков и Семов и юрист Владимир Дончев..

Церемонията се реализира с медийната поддръжка на предаването „ Темида-цената на истината “, БНР - предаването „ Законът и Темида “, България 24 тв, телевицзия Код Фешън, вестниците Стандарт, Труд, Телеграф, 19 минути, бизнес списанието В2В, онлайн  медиите temida.tv, pik.bg, blitz.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, dromomania, stolica.bg, epicenter.bg, glas.bg trafficnews.bg, no-comment.bg, woman.bg, legalno.bg, най-голямото ФБ списание Хай Лайф, което излъчваше онлайн церемонията и други.

В томболата бяха дарени следните предмети: първокласни напитки Tonino Lamborghini, предоставени от Vip Shop Italy, мъжка вратовръзка и ваучери с отстъпки, предоставена от фешън къща „ Агресия “, ваучер за тренировка Xbody Revolt, българска козметика за коса  от VH by Vladislava, коледна кутия от Dream Team Catering, сладки изкушения „ Дома “, ваучер от Kiara Fashion, тибетска козметика TianDe, предоставена от бутик „ Красиви и щастливи “, картини и ваучер за изобразяване в студио Art Izba, ваучери за висококачествени обувки и аксесоари от Стил99, първокласна козметика Dony Cosmetics, специална селекция вина Bononia Estate и ваучер за три нощувки със закуски в хотел 4* в Истанбул, възложен от Караджъ Турс.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР