92-годишният основател на японската компания, която стои зад създаването на

...
92-годишният основател на японската компания, която стои зад създаването на
Коментари Харесай

След 6 десетилетия като шеф 92-годишният създател на Hеllo Kitty се пенсионира

92-годишният създател на японската компания, която стои зад основаването на може би най-известната измислена героиня Hello Kitty, напуща компанията след 60 години отпред. И предава контрола върху нея на внука си.

Шинтаро Цуджи ще се пенсионера като изпълнителен шеф на Sanrio на 1 юли, са удостоверили публично от компанията, представени от CNN Business. На негово място ще застане 31-годишният му внук Томокуни Цуджи. Шантаро обаче ще остане на поста на ръководител.

Той основава Sanrio през 1960 година под името Yamanashi Silk Center, която ръководи магазин за дарове и играчки. Съвременното си име компанията получава през 1973 година.

Цуджи е един от първите в Япония, които виждат капацитет в бизнеса с лицензиране на разнообразни герои, а Hello Kitty е единствено една от многото такива. Тя прави своя дебют през 1974 година като картинка на серия винилови портмонета.

През годините нейният лик може да бъде забелязан на всевъзможни артикули - от маратонки до тоалетна хартия. Тя става част от набиращата известност зад граница японска поп-култура " kawaii ".

Последните десетилетия трансформират Sanrio в същински хегемонт в тази промишленост, включващ търговия и развлечения, тематични лунапаркове и заведения за хранене от Япония, през Съединени американски щати и Англия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР