91 възрастни хора и лица с увреждания ще се възползват

...
91 възрастни хора и лица с увреждания ще се възползват
Коментари Харесай

Община Лом осигурява нова услуга за 91 лица

91 възрастни хора и лица с увреждания ще се възползват от услугата „ патронажна грижа “, която включва както медицински грижи по този начин и обществени услуги, подпомагащи потребителите за справяне с ежедневни действия от бита.
Услугите ще се дават от домашни помощници и обществени служащи непосредствено в дома на потребителя в границите на 2 часа дневно , след осъществяване на самостоятелна оценка на потребностите на всеки един от тях. 
Община Лом подписа контракт с Министерството на труда и обществената политика по процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2012. Проектът е на стойност 241 387 лева и ще се осъществя в период от 16 месеца.
Чрез даването на услуга " патронажна грижа " ще се основат условия за поддръжка на 91 възрастни хора и лица с увреждания да преодолеят усложненията си от здравословен темперамент и да способства за възстановяване на техния психически, обществен и здравен статус.
Проектът има за цел възстановяване качеството на живот и опциите за обществено включване на хора с увреждания и възрастни хора на територията на общината, посредством обезпечаване на мрежа от услуги в домашна среда и основаване на условия за качественото им даване.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР