90% от хората, които придобиват фалшиви ТЕЛК решения са български

...
90% от хората, които придобиват фалшиви ТЕЛК решения са български
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП със скандални разкрития за схемата с ТЕЛК във Варна!

90% от хората, които придобиват фалшиви ТЕЛК решения са български граждани, турско говорящи. Това каза на брифинг в Съдебната палата директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов относно досъдебно производство на Специализираната прокуратура срещу лекари от Варна, предаде aгенция „ Фокус “.

„ С цигани не работят. Това е изрично условие- лицето, на което ще се издава това решение да не бъде циганин “, посочи той и уточни, че реалната работа по този случай е започнала през май 2017 г. „ Първоначалната информация гласеше, че на територията на Варна има лица, които осъществяват посредническа дейност по издаване на фалшиви ТЕЛК решения. В последствия бяха установени двете основни лица, които играха посредническа роля- двамата братя сирийци “, допълни Ивайло Спиридонов и поясни, че двамата са доста уважавани във Варна.

„ За 4 месеца бяха установени над 200 лица, които са придобили такива ТЕЛК решения. Схемата е била стройна, защото така наречените посредници са нямали пряк контакт с лекарите, между тях е имало други посредници “, изтъкна директорът на ГДБОП. Той обясни, че много често са се използвали контактите на хора, които вече са взели фалшиви решения, които да направят връзка с други „ клиенти “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР