9 са специализантите, които избраха Специализираната болница за активно лечение

...
9 са специализантите, които избраха Специализираната болница за активно лечение
Коментари Харесай

19 специализанти се обучават във варненската онкология

9 са специализантите, които избраха " Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД за старт на лекарската си кариера. Някои от тях към този момент са на финала на специализацията си, а един към този момент има и предпазена компетентност " Образна диагностика “.

СБАЛОЗ – Варна образова специализанти от 2018 година. Само преди дни акредитацията на здравното заведение за следдипломен стаж и образователна процедура беше одобрена със заповед на министъра на опазването на здравето за още 5 години.

В болничното заведение се прави клинично образование на студенти по медицина, както и клинично образование на студенти от професионалното направление " Здравни грижи “ по специалностите: здравна сестра, акушерка, медицински лаборант и рентгенов лаборант.

Следдипломното образование на младите медици е по няколко основни специалности. Те към този момент натрупат стаж в отделенията на здравното заведение с наклонност след приключването на специализацията си да продължат работата си в екипа на общинската болница.

През идващите пет години ще продължи специализантската стратегия по специалностите: " Анестезиология и интензивно лекуване “, " Гастроентерология “, към която обичайно има максимален интерес. Проявилите интерес към " Лъчелечение “, Образна диагностика “ и " Медицинска онкология “ имат шанса да работят в звена, обезпечени с съвременно съоръжение и актуализирана база. Специализанти се образоват и по специалностите " Обща и клинична патология “, " Хирургия “, " Клинична лаборатория “.

СБАЛОЗ – Варна обезпечава на младите си сътрудници опция за курсове и в допълнение образование в други здравни заведения по специалностите, за които общинската болница няма акредитация. Така не се постанова специализантите сами да търсят благоприятни условия за приемане на подготовка за другите посоки, в които желаят да се развиват.

В " Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ и през идващите пет години ще има опция да се осъществя следдипломно образование на лица с професионална подготовка по здравна специалност от направление " Здравни грижи “ по специалностите " Анестезиология и интензивни грижи и " Операционна и превързочна техника “ за медицински сестри и акушерки.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР