9-ият филм на Куентин Тарантино, определян като неговото любовно писмо

...
9-ият филм на Куентин Тарантино, определян като неговото любовно писмо
Коментари Харесай

Имало едно време... вдъхновението на Тарантино

9-ият филм на Куентин Тарантино, определян като неговото „ любовно писмо към 60-те в Ел Ей “, се движи по границата сред действителните събития и художествената небивалица. От тази седмица той е на огромен екран и у нас

Докато актрисата Шарън Тейт, режисьорът Роман Полански, почитателите на Чарлз Менсън и още куп облици са действителни, двамата основни герои Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) и неговият каскадьор Клиф Буут (Брад Пит) са събирателни облици от усещанията на режисьора. За него е особено да черпи ентусиазъм от няколко места, а за новия му план споделя, че е повлиян от 9 кино лентата, част от които са от 1969-а – годината, в която се развива и действието в „ Имало едно време в... Холивуд “.

Прототип на другарството на основните герои във кино лентата е това на артиста Бърт Рейнолдс, който също би трябвало да взе участие във кино лентата, само че умира преди началото на фотосите, и неговия каскадьор Хал Нийдам. Един от най-прочутите филми на Бърт и Хал е „ Смоуки и Бандита “, а с изключение на него, Тарантино е прегледал деликатно „ Боб и Карол и Тед и Алис “, „ Кактус “, „ Волният ездач “, „ Магазин за модели “, „ Магазин за модели “, „ Риба-чук “, „ Ездачите на Аризона “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР