9-годишният Стефан, който замина на лечение за Румъния, днес получи

...
9-годишният Стефан, който замина на лечение за Румъния, днес получи
Коментари Харесай

Започна лечението на Стефчо в Румъния, въпреки неизпратените от България пари

9-годишният Стефан, който отпътува на лекуване за Румъния, през днешния ден получи своята първа инжекция лекарство, макар че парите за него към момента не са пристигнали в сметката на болничното заведение.
Снимка: btvnovinite.bg
Фондът за лекуване на деца е превел парите два дни по-късно.
Малкият Стефко стигна до Румъния, парите за лекуването му – не Фондът за лекуване на деца забавил превода за момчето със спинална мускулна недоразвитост с два дни
Рано тази заран лекарите започнаха да приготвят Стефан за избавителната процедура. Детето показа, че поради избавителната инжекция не е трябвало да вечеря и закусва. Спазил е всички условия на лекарите.
Снимка: btvnovinite.bg

Д-р Андрада Миреа дълго ще помни вчерашния ден. Тя приказва с всички допустимо иснтитуции у нас и в Румъния, с цел да се реализира процeдурата. Въпреки че парите към момента не са пристигнали – целият екип на болничното заведение реши да поеме риска.
В Румъния стартира лекуването на 9-годишния Стефан Лекарите му сложиха първата доза от избавителния медикамент, макар че болничното заведение не е получила превода от България
И неслучайно – в деня на процедурата лекарката е облечена в лилава униформа. „ Вчера приказвах със Стефан и той ми сподели, че лилавото е обичаният му цвят. И по тази причина през днешния ден се облякох по този начин поради него, с цел да е по-щастлив, когато ме вижда”, сподели доктор Миреа.
Снимка: btvnovinite.bg

Следващата инжекция се чака да бъде след две седмици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР