9-годишният Никълас Како е сред младите писатели на тазгодишното издание

...
9-годишният Никълас Како е сред младите писатели на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Млад писател с хасковски корени в Кенсингтън Палас

9-годишният Никълас Како е измежду младите писатели на тазгодишното издание на Кенсингтън Палас във Англия. Петокласникът е с хасковски корени и от дребен е почерпил от гения на майка си, която е юрист.

Впечатлено от неговия изказ журито, му дава късмет да взе участие в влиятелното издание поради положителното си показване в ролята на кралица Виктория, в стила на написаното в дневника.

Книгата се издава всяка година и вземат участие деца от цяла Англия, споделя майката на Ники Гергана Николова. Целта е да се предизвикват учениците да придобият метод към писането. Те учат за живота на кралица Виктория в учебно заведение, а след това посещават двореца, където вървят по нейните стъпки. След това учениците пишат, като си показват, че са на мястото на кралската персона, в нейния дневник.

Никълас, който е кръстен на дядо си Никола от Хасково, и още към 20 деца, са част от изданието Кensington Palace Writers: Anthology 2018. Младият публицист учи в Petts Hill Primary School в Лондон. Още двама негови съученици са измежду имената в книгата.

На публична церемонията децата са били наградени и всеки е получил по образец от изданието. Тя се е състояла в двореца Кенсингтън.

Кралица Виктория (1819-1901) е един от най-известните монарси на всички времена и нейното царуване, траяло 63 години и седем месеца, в този момент е известно като Викторианска ера. Това е интервал на огромни индустриални и научни промени, както и разширение на Британската империя. Откъси от нейните дневници обгръщат от 1832 година, когато Виктория била 13-годишна, до 1840 година същата година, в която се омъжила за братовчед си принц Алберт декор Сакскобург-Гота на 20-годишна възраст. Тъкмо навършила 18 години през май 1837 година, тя става кралица идващия месец след гибелта на Уилям IV. В тийнейджърските години, както и по-ранния интервал от нейното царуване, Виктория написа за неща, свързани с нейната позиция като кралица и политическия климат на времето, както и по по-лични въпроси като нервността, когато дава речи.

Ники

Никълас, който е кръстен на дядо си Никола от Хасково, е измежду дребното, чиито произведения бяха оповестени в влиятелната книга

ceremoniq

Най-добрите млади писатели са наградени на специфична гала в двореца Кенсингтън на кралица Виктория в Лондон
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР