9 250 000 евро ще прибере Българският футболен съюз, ако

...
9 250 000 евро ще прибере Българският футболен съюз, ако
Коментари Харесай

Националите си разделят 2 млн. евро при класиране

9 250 000 евро ще прибере Българският футболен съюз, в случай че националният ни тим се класира за финалите на Евро 2020. " Трикольорите " са в група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Нашите започват акцията с домакинство на Черна гора на следващия ден от 19:00 часа.

Както е известно, първите два тима във всяка от 10-те квалификационни групи се класират за финалите на Европейското състезание през 2020 година, което ще се организира в разнообразни градове на континента. Останалите 4 квоти идват от Лигата на нациите, като за тях според от класиралите се през квалификациите може да има промени.

Според осведомени с делата на БФС, в случай че националите изпълнят задачата, то играчите ще си разделят малко над 2 млн. евро във тип на награда, която централата ще им даде. Те ще бъдат разпределени според от броя изиграни мачове от футболистите. Очаква се в околните дни да има диалог по този мотив сред някои от тарторите, селекционера Петър Хубчев и отговорника за националните тимове и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. Състезателите най-вероятно ще бъдат показани от капитана Ивелин Попов и централния бранител Николай Бодуров. Засега за обособените мачове бонуси няма да има. При положително показване обаче е допустимо да има смяна.

В края на предходната година от централата оповестиха бюджет от близо 18 млн. лв. за 2019-а.

" Тема Спорт " Снимки: Sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР