893-ма пациенти са преминали през Трето вътрешно отделение на горнооряховската

...
893-ма пациенти са преминали през Трето вътрешно отделение на горнооряховската
Коментари Харесай

893 пациенти преминали за 9 месеца през горнооряховското Трето вътрешно

893-ма пациенти са минали през Трето вътрешно поделение на горнооряховската болница за деветмесечието на тази година. Това заяви доктор Гинка Маринова, шеф на отделението в МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

От тях най- доста са били болните със сърдечно- съдови болести – 676, а 172-ма са били приети в болница с пулмолигични болести. Най-разпространената диагноза за отчетния интервал е била Левокамерна сърдечна непълнота – 366 пациенти са били лекувани от това заболяване, следвана от Застойна сърдечна непълнота, с която в МБАЛ са признати 349 заболели. От болестта Ритъмни и проводни нарушавания на сърцето са лекувани 179 пациенти Най- малко – 17 на брой, са били болните с нестабилни стенокардии. От пулмологичните болести 120 пациенти са били признати с пневмонии, следвани от заболели от Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) – 32-ма.

Направените за интервала ЕКГ са 1981 броя, а осъществените ехокардиографии – 683, регистрират още от лечебното заведение. Пациентите за отчетния интервал са варирали в необятни възрастови граници – от 30 до 100 години, като те са били от цялата област. Най-младият признат пациент е бил на 31 години, а най-възрастният с „диагноза Ритъмни и проводни нарушения-на 97 година През зимния интервал се чака растеж на болните в отделението, защото всекидневно сърдечно- съдовите болести се обострят.

„Хората с такива болести би трябвало да съблюдават инструкциите на персоналните си лекари и кардиолозите, да се грижат прецизно за здравето си, при неразположение, или вирусна зараза с температура да не подхващат самолечение, с цел да не настъпят затруднения. Нека да не чакат в последния миг и при първи притеснителни признаци да се обръщат към професионална здравна помощ“, поучава доктор Гинка Маринова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР