8800 души с намалена работоспособност са започнали работа чрез посредничеството

...
8800 души с намалена работоспособност са започнали работа чрез посредничеството
Коментари Харесай

През 2021 г. работа са започнали 8800 хора с увреждания

8800 души с понижена продуктивност са почнали работа посредством посредничеството на бюрата по труда през предходната година, излиза наяве от годишния доклад за осъществяване на политиката за правата на хората с увреждания. На субсидирана претовареност са устроени 2931 души. Държавата е платила образованието на 628 души.
През 2021 година като безработни в бюрата по труда са регистрирани 11 996 души с понижена продуктивност, което е с 432 по-малко от миналата година.
За започване на независим бизнес са финансирани 19 души през годината. Финансирането за застраховане на разноските по плановете им е общо 365 646 лева и e осигуренo от Агенцията за хората с увреждания. Със средствата са основани компании в областта на услугите - заведения за хранене, хранителни магазини, къща за посетители, козметични, фотографски, транспортни услуги.
Агенцията е финансирала 45 плана за създаване на налична жилищна среда, както и 5 плана за пригаждане на лек автомобил за ръководство от хора с трайни увреждания или за пазаруване на приспособено МПС.
Междувременно от МТСП оповестиха, че Комитетът за наблюдаване на Програмата " Развитие на човешките запаси " е одобрил критериите за кандидатстване на 14 нови интервенции на обща стойност над 1,144 милиарда лева Очаква се интервенциите да бъдат отворени за кандидатстване незабавно след утвърждението на програмата от Еврокомисията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР