8600 къса /430 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители от

...
8600 къса /430 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители от
Коментари Харесай

Шофьорска кабина, тапицирана с контрабандни цигари, откриха на МП "Капитан Андреево"


8600 къса /430 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите чиновници от митническа мобилна група при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация на влекача и с турска регистрация на ремаркето. 

Превозното средство, идва на 25.07.2018 година на трасе „ Входящи коли " на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на път от Турция за Дания. Шофьорът, български жител, декларирал, че с изключение на стоките в товарното помещение не придвижва други движимости или полезности, подлежащи на обявление.  

По метода „ разбор на риска " камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която се открива, че тапицерията и таблото на шофьорската кабина са „ подплатени " с 430 кутии (8600 къса) контрабандни цигари от марките „ ММ classic slims ", „ Ashima ", „ Karelia Slims ", „ Karelia ome ", всички без акцизен бандерол, с надпис Duty free.

Цигарите са конфискувани. На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец юли досега на Министерство на правосъдието Капитан Андреево митническите чиновници са иззели близо 15 340 кутии цигари, закупени от Република Турция от 620 минали пасажери. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи позволената норма. 

За същия интервал, по метода на разбора на риска, при щателни митнически инспекции, са арестувани 7905 съзнателно укрити кутии цигари, за които на нарушителите са формирани 106 акта. Общо за интервала митнически чиновници са задържали 464 900 къса (23 245 кутии) безакцизни цигари, 10 кг тютюн за пушене и 55 кг тютюн за наргиле.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР