860 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж,

...
860 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж,
Коментари Харесай

860 машини почистват републиканските пътища от снега

860 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, изключително по усойните места и оборудванията, където има предпоставки за хлъзгавост и замръзване, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Поради изобилен снеговалеж е лимитирано придвижването на всички моторни транспортни средства през най-високия старопланински проход „ Троянски “. За снегопочистване е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „ Превала “ и „ Рожен “ и по път III-866 Девин – Михалково. 
 АПИ
Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите , най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
 АПИ
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия , да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
 АПИ
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР