86-годишната баба Марийка, която преди две години беше изгонена от

...
86-годишната баба Марийка, която преди две години беше изгонена от
Коментари Харесай

Бул. Копривщица 15 трепери: Баба Марийка се завръща

86-годишната баба Марийка, която преди две години беше изгонена от жилището на ужасите на бул. „ Копривщица “ 15, скоро ще се завърне в блока. Този факт изправи всички съседи на нокти.

Както „ Марица “ писа, дамата натрупала отпадъци в жилището си в продължение на години. Отпадъците стигаха безусловно до тавана. Вратата на жилището даже не можеше да се отвори, тъй като вътре е цялостно с най-различни неща. Прозорците нямаха стъкла и бяха закрити със остарели мебели, облекла и какво ли още не. Вътре беше извънредно - пъкъл и воня.

„ Направихме общо заседание на блока и я изгонихме. Имаме даже правосъдно решение. Беше настанена посредством някаква обществена услуга. Съвсем скоро тя ще се върне и ще ни умори до дъно. Това е боен блок, мъжът ми беше летец. Живеем тук от 1982 година. Живели сме по селата, защо сме пристигнали тук и цялостен живот да се мъчим поради тази жена “, съобщи пред „ Марица “ Денка Иванова, която живее един етаж под баба Марийка.

По думите й хората от входа са почнали да се разболяват от рак. Наскоро е умряла 45-годишна жена, която живеела на 13-ия етаж. Другите комшии са се изнесли от блока и все още живеят в провинцията.

„ Какво като печелим каузи, мръсотията остава. Като падне налягането на водата, у нас мирише на мърша. Ако завали дъжд, у нас се събират локви от жълта и мръсна вода. Викнахме чистачи, те отхвърлиха да се занимават и избягаха. Догоре е цялостно с разложена нечистотия, която гние към този момент 20 години. Подозираме, че има трупове на котки и плъхове. Падаха котки от 12-ия етаж, трошиха се климатици - реакция няма. Остаряхме в този блок с тези проблеми “, съобщи Иванова.

Комшиите описаха, че никой не им обръща внимание. Те настояха някой върховен служител или магистрат да пристигна на бул. „ Копривщица “ 15 и да види защо става въпрос. Домоуправителката даже е писала писмо до омбудсмана Мая Манолова, която дала отговор, че би трябвало да бъде издадено прокурорско решение - ключовете да бъдат дадени от полицията на етажната благосъстоятелност, с цел да се извърши разчистване.

„ Искаме да намерят наследниците на тази жена, с цел да изчистят тази бедност. От обвиняването ни дават отговор, че търсят единствено нарушители. Тук е ужасно, разберете. Един път асансьорът се беше заклещил от големи хлебарки, които бяха в шахтата. Трябваше да викаме техници “, изясни домоуправителката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР