85-годишният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес, че

...
85-годишният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес, че
Коментари Харесай

Силвио Берлускони ще се кандидатира за Сената

85-годишният някогашен министър председател на Италия Силвио Берлускони разгласи през днешния ден, че ще се кандидатира за Сената на изборите през септември, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Вече 9 години той е отвън дейната политика.
Прочетете още
Милиардерът и медиен магнат огласи желанието си с голям брой предизборни материали в медии и на обществени места. Големи екрани по жп гари и метростанции из страната демонстрират фотоси на един много младолик Берлускони, съпроводени с лозунга " Днес повече от всеки път е нужно да се изберете лагер ". Неговата партия " Форца Италия " е считана за умереното крило на консервативния съюз, доминиран от две десни партии - " Италиански братя " на Джорджа Мелони, която води в допитванията, и " Лига " на Матео Салвини.

След навлизането си в политиката през 1994 година Силвио Берлускони е оглавявал четири държавни управления на Италия. Но през 2013 година му бе наложена краткотрайна възбрана да заема изборни длъжности, откакто бе приет за отговорен по обвиняване в данъчна машинация. Две години по-рано неговото последно държавно управление се разпадна на фона на голяма дългова рецесия и скандал за половите празненства, наричани „ бунга-бунга “, в негова вила край Милано.

Днес Берлускони сподели по националното радио, че е бил приканен от " маса хора " от партията " Форца Италия " и отвън нея да се кандидатира за Сената. " Мисля, че най-после ще бъда претендент за Сената, тъй че всички ще са удовлетворени ", съобщи той
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР