85-годишен юбилей на един от най-изтъкнатите онколози у нас отбелязаха

...
85-годишен юбилей на един от най-изтъкнатите онколози у нас отбелязаха
Коментари Харесай

Един от най-изтъкнатите онколози у нас проф.Иван Черноземски празнува юбилей

85-годишен празник на един от най-изтъкнатите онколози у нас означиха в Онкологичната болница в София. Проф. Иван Черноземски има голям принос в развиването на онколечението и водеща роля в организацията на националната онкологична мрежа у нас. Той е бил министър на опазването на здравето и народен съветник по онкология.

Цветя за професора. Оставил в действителност топли мемоари у сътрудниците си. Постигнал доста в проучванията на нови противотуморни медикаменти, предал знанията си на идващото потомство експерти.
Д-р Тотко Найденов: Той е преподавател на десетки онколози в България и без него онкологията нямаше да наподобява по този начин, както наподобява сега.
Наричат го емблемата на актуалната българска онкология. Открил е няколко туморни варианта, само че самичък дефинира като своето най-голямо достижение лекарите и експертите, в които е повярвал и които е подкрепил през годините. Много от тях го уважиха на празника му през днешния ден.
Проф. доктор Иван Черноземски: Аз като виждам какъв брой другари има, какъв брой сътрудници, какъв брой откровена обич сред сътрудници и другари, ми е в действителност един трогателен ден.
Учен, доктор и държавник. Името на проф. Черноземски вечно ще се свързва с професионализъм и отдаденост към здравната просвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР