830 млн. ще бъдат инвестирани през 2023 година на пазара

...
830 млн. ще бъдат инвестирани през 2023 година на пазара
Коментари Харесай

Социалният министър: Бизнесът ще получи 830 милиана европейски средства през 2023 г.

830 млн. ще бъдат вложени през 2023 година на пазара на труда без значение от това какъв бюджет ще одобри Народното събрание, съобщи в " Бизнес.БГ " служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Парите са по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " и Плана за възобновяване и резистентност по 14 схеми, които към този момент са утвърдени са осъществяване.

Те ще се изразходват за поддръжка на работодателите и на заетите лица, както и за реализацията на безработните на пазара на труда.

Въпреки края на туристическия сезон безработицата у нас остава на рекордно ниски равнища, съобщи още Лазар Лазаров. В ефира на Българска национална телевизия общественият министър посочи, че решението за бюджета би трябвало да подсигурява обществените заплащания.

" Във всички случаи рестриктивен бюджет във връзка с обществената система е неприемлив. Действат съществени правила, касаещи, че е належащо страната да подсигурява достигнатото досега ниво на обществените заплащания. За тази цел би трябвало да се създадат непопулярни ограничения, за което е нужен постоянен кабинет ", уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР