„Въпросите в новия сезон на „Стани богат“ са адски трудни,

...
„Въпросите в новия сезон на „Стани богат“ са адски трудни,
Коментари Харесай

Манипулацията „Стани богат“ и адски трудните му въпроси 


„Въпросите в новия сезон на „Стани богат“ са пъклен сложни, имам възприятието, че уредниците не желаят да дадат пари на участниците. Въпрос за 500 лв. дава отговор по компликация на въпрос за 5000 лв. от предходни издания. Вече няма и втора сигурна сума, участникът самичък би трябвало да си избере такава. Пълен шок е „Стани богат“ – сложни въпроси, слаби участници и водещ, като че ли заловен от улицата да води. На Билалов от километри му проличава, че е напуснал зоната си на комфорт и се изтезава да води шоуто“ – разяснява пред, Миглена Стоянова, фен на играта от 20 години.

Малко история

„ Стани богат ” означи неотдавна 20 години от появяването си на български екран. Обожавана от милиони, тв играта се трансформира в натурален противовес на редица други тв формати, в които не се искаше мислене, а просто пъчене пред камерите като в „ Биг Брадър “ да вземем за пример. Гледането на „ Стани богат “ се трансформира в натурален вододел сред сериозното развлечение и пошлите циркаджилъци от тв екрана.
Ако някой си бе направил труда да изследва зрителските аудитории на другите тв занимания, нямаше да е изненада да откри, че „ Стани богат “ подхожда повече на хора с висше обучение, които слушат класическа музика и джаз, до момента в който „ Биг Брадър “ е непокътната територия за хора с чалга настройки.

У нас известният куиз започва през 2001 година с водещ Ники Кънчев по Нова телевизия. Нещо обаче хвърля сянка върху първичното желание и създание на изобретателите на играта Дейвид Бригс, Майк Уайтхол и Стивън Найт. Тримата публично записват играта във Англия през 1988 година В България отровният въпрос, който гложди като червей съзнанието ни, е: по какъв начин по този начин през всичките тези 20 години не се откри най-малко един човек, който да отговори на всичките 15 въпроса?! Та нали сякаш сме били втори по просветеност в света след Израел? Къде са тези светли български мозъци, които да блеснат с енциклопедични знания и да сграбчен заветната сума от 100 000 лева (един от участниците съумя да го стори, нo бе дисквалифициран. тъй като се оказа татко на тв водеща в същата телевизия). До този миг в другите страни, в които се излъчва продаването, топ премията е печелена 327 пъти от 1988 година до през днешния ден. А у нас йок!

Друг е въпросът за какво сумата е едвам 100 000 лв., а не нормалните за формата 1 милион парични единици от локалната валута на страната, в която се организира надпреварата? В целия свят наименованието e Who Wants tо Ве a Millionaire (Кой желае да стане милионер). Не е ли това едно от изискванията на компанията CELADOR, която държи правата по света? (Друго наложително изискване е водещите да са облечени постоянно в костюм на Armani, само че нейсе, родните продуценти Old School Productions очевидно са икономисали някой лее и от това.)

И най-после най-важното съмнение прекомерно евентуално е въпросите да се модулират в процеса на играта. Сценаристите наблюдават отговорите и в случай че видят, че отсреща има голям ерудит с късмет да завоюва, те му забиват „ въпрос палач “, на който никой не е в положение да отговори.

Има ли излаз от тази обстановка? Да, естествено! За всяко предаване посредством лотария се дефинират 15-те въпроса за всеки участник в растяща последователност по компликация. След това се завеждат нотариално и се запечатват в плик. В края на присъединяване пликът се разпечатва и въпросите се демонстрират на камерата. Само по този начин ще се почисти съмнението, че екипът, прикрит комфортно зад наименованието „ Компютърът “, манипулира въпросите в хода на самото съревнование. А може и да блесне в главите на продуцентите, че една извоювана топ премия ще е най-хубавата допустима реклама за предаването, написа „ Галерия “.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР