„В най-добрия интерес на потребителите ни“, гласи становището на компанията.По-рано

...
„В най-добрия интерес на потребителите ни“, гласи становището на компанията.По-рано
Коментари Харесай

Mozilla не бърза да снема доверието си от Symantec

„В най-хубавия интерес на потребителите ни“, гласи мнението на компанията.
По-рано този месец ви съобщихме, че още идната версия на Гугъл Chrome ще стартира да отхвърля уеб страниците, които носят цифровото клеймо на Symantec. Това обаче може да сътвори стеснение за доста от ползващите браузъра, които ще се изправят пред предупредително известие, което по-скоро може да ги обърка. Mozilla знаят това и не желаят да предизвикват това на потребителите на Firefox, което е и причина за тях да забавят сходна смяна.

Както си спомняте, голям брой произшествия с непозволено издадени документи и подправени такива, предизвикаха Гугъл, Mozilla и други компании да размахат пръст на Symantec. Те пък от своя страна признаха, че им е мъчно да балансират всичките си бизнеси, което предизвика компанията да продаде сертификационния си бизнес на DigiCert.

Отхвърлянето на цифровите документи обаче не е елементарно, вземайки поради това, че към момента над един % най-посещаваните един милион уеб страницата в Мрежата ги употребяват към момента. Именно това и изяснява Уейн Тейър, програмен управител в Mozilla, отговарящ за сертификационните действия. Той показва страдание, че към момента толкоз доста запаси разчитат на тях, изключително вземайки поради дейната акция на DigiCert по безплатната им подмяна. „Сигурността на потребителите ни е приоритет номер едно за нас и ние разпознаваме спомагателния риск, пред който те се изправят с това отсрочване. Само че, вземайки поради актуалната обстановка, ние имаме вяра, че забавянето на тази смяна за по-късно тази година, когато повече уеб сайтове ще са подменили TLS документите си на Symantec, е в общ интерес на всичките ни консуматори. Тази смяна ще е налична в Nightly билда на браузъра и имаме намерение да я интегрираме в бета версията на Firefox 64, когато тя излезе в средата на октомври“, написа той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР