„Скалпирането“ на процесорите AMD Ryzen от първо поколение е съвсем

...
„Скалпирането“ на процесорите AMD Ryzen от първо поколение е съвсем
Коментари Харесай

Ето какво има под капачката на процесора AMD Ryzen 5 2600

„Скалпирането“ на процесорите AMD Ryzen от първо потомство е напълно безсмислено, тъй като охлаждането на чипа съвсем не се трансформира. Но дали това е по този начин и за второто потомство процесори Ryzen 2ххх ревизира немския овърклокър Роман „Der8auer“ Хартунг.
Der8auer смъкна капачката на 6-ядрения процесор AMD Ryzen 5 2600 . За да може капачката да се махане,без да се отлепи кристала, овърклокърът загрял чипа до 180 градуса по Целзий. След това, „свалянето са скалпа“ на Ryzen 5 2600 благодарение на приспособлението Delid Die Mate, се оказа напълно лесна работа.



Както и при процесорите на AMD от първо потомство, припоят въз основата на индий е нанесен във тип на два огромни правоъгълника. Интересно е, че размерите на кристала на Ryzen 5 2600, макар потреблението на 12 нанометров софтуерен развой, е напълно същия, като кристала на 14 nm чипове.



След почистването на припоя, на неговото място бе подложен профилирания течен метал Thermal Grizzly Conductonaut. При последвалите проби, Ryzen 5 2600 е клокнат до 4,1 GHz при напрежение 1,35 V,и  при потребление на водното изстудяване NZXT Kraken X62. В ролата на стрес тест е употребен бенчмарка Cinebench R15.



Оказа се, че при оптимално натоварване, температурата на процесора се е намалила от 64°C на 60°C. Това е напълно непретенциозен резултат, като се има поради прекомерно комплицираната процедура, при която процесорът може да бъде развален.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР