„Съгласно българската конституция всички политици трябва да си дават сметка,

...
„Съгласно българската конституция всички политици трябва да си дават сметка,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ никога не е отказвала участие в консултации или консултативни съвети

„Съгласно българската конституция всички политици би трябвало да си дават сметка, че в обстановка на рецесия би трябвало да положат старания да съблюдават конституцията и законите и да имат отношение към държавността и нейните институции. ГЕРБ в никакъв случай не е отказвала присъединяване в съвещания или консултативни препоръки, тъй като си даваме сметка, че представляваме български жители и поради тях би трябвало да има естествен разговор сред институциите“. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след консултациите при президента за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

„Общественото задължава и е редно първата политическа мощ да направи опит за кабинет. Ние ще върнем мандата незабавно, в случай че ни бъде връчен и в случай че първият мандат е несполучлив. За нас Народното събрание би трябвало незабавно да приема законите, които да подсигуряват резистентност на страната ни, непоклатимост, без значение от кризите“, посочи тя.

Очакваме от Министерски съвет да внесе всички закони, които касаят осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. Напомням, че този проект се забави с една година, пренаписваха нашия проект няколко пъти, получихме проект, в който ние твърдим, че има прекалено много въпроси, свързани с бъдещи корупционни модели. Ако желаеме да помогнем на страната си, е време политиците да работят като държавници, да осъзнаят, че сме в серпантина от рецесии и каквото може този парламент да направи за това идващите няколко месеца да има успокоение измежду жителите във всички секторни политики, сподели още Атанасова./Труд
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР