„Разсъждавахме по коя политика можем да внесем вот на недоверие,

...
„Разсъждавахме по коя политика можем да внесем вот на недоверие,
Коментари Харесай

Росица Кирова: ГЕРБ не се е готвил да внесе на недоверие

„Разсъждавахме по коя политика можем да внесем избор на съмнение, а те се оказаха много“, акцентира зам.-председателят на Народно събрание
„ Не се готвим да внесем избор на съмнение. Защото каква би била задачата на един избор на съмнение? Ние не сме подготвяли да внесем избор на съмнение. Ние разсъждавахме по коя политика можем да внесем избор на съмнение. Но стигнахме до извода, че политиките, по които може да се внесе избор на съмнение са доста, няколко, съвсем всички досега. Ние знаем какво е разпределението в Народното събрание, ръководещото болшинство – като брой гласове. Така че сега не считаме, че от този избор на съмнение има нужда ”, това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” зам.-председателят на Народно събрание от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Росица Кирова.

И добави: „ Ако става приказваме за вота на съмнение като политически инструмент. Като инструмент, който да подчертава върху съответни проблеми на хората, с цел да може да обществото да разбере какво се случва – аз считам че ние приказваме по всички тези тематики всеки ден.

„ За едно такова решение би трябвало необятен народен консенсус. Едва ли има българин, който да оспори, че датата 24 май е сплотяващата за всички нас. Дата, по която няма несъгласия, няма недоизказани даже в исторически проект или тълкувани на ново обстоятелства и събития. Ние желаеме нещо, което оптимално да сплоти българския народ ”. Така Кирова разяснява импортираното искане 24 май да стане народен празник.

По думите й това допитване би трябвало да бъде подложено на необятно публично разискване. „ Може това да стане и на референдум. Но ние имаме задоволително социологически изследвания и способи за премерване на настроенията и настройките в обществото. Към момента по тази концепция има необятна социална поддържа. Разбира се, ние сме подготвени да изслушаме всички причини на политическите групи.  Смятам, че бихме могли да намерим една пресечна точка – общата точка“.
https://www.vbox7.com/play:330d174098
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР