„Продължаваме промяната“ са аматьори и прахосници на надежда, заяви журналистът

...
„Продължаваме промяната“ са аматьори и прахосници на надежда, заяви журналистът
Коментари Харесай

Мартин Карбовски: ПП са аматьори и профани, особено във външната политика 


„Продължаваме промяната“ са дилетанти и прахосници на вяра, съобщи журналистът Мартин Карбовски и изрази разочарованието си, че е дал своя вот за партията на Кирил Петков. По думите му цялата им сила е отишла „в свирката“, а вместо да вършат стопанска система и политика, се пробват да ни вкарат във война с Русия и се борят с инакомислещите.

„Те го вършат заради една-единствена причина – някой тук, от новите надеждници, от Политическа партия, са докладвали опозиционно говорене, в този момент го назовават фактчекърство. Истината е, че тези хора, от Политическа партия, прахосаха очакванията на стотици хиляди индивиди, в това число на мен, който съм дал своя вот за тях“, сподели Карбовски по БНР.

„Те не са пристигнали да стоят във властта. Те са пристигнали да вземат нещо, да създадат нещо, да ни скарат с някого и да си вървят. И за това има проект. И тук не става дума за някакви хора, които обичат Русия. Става дума за доста ясната наклонност да се пробват да ни вкарат във война, да се пробват да се заяждат с мечката, а не е хубаво да дразниш мечката по този метод. Това не е тактика или любов към Русия. Това е простичкият боязън да си без войска и да се дървиш. (…) Кой ще ви води тая война? Попитал съм. С тези елементарни въпроси, които бяха на дневен ред и постоянно са били естествени въпроси, в един миг ставаш зложелател на народа“, посочи журналистът в предаването „Политически НЕкоректно“ и назова „много елементарно“ това, че преди врагът на народа е бил този, който споделя добра дума за Щатите, а в този момент е противоположното – този, който пита нещо за Русия.

Думата „баланс“ във външната политика я няма, може би думата е „каишка“, сподели Карбовски.

„Но най-страшното, което те към този момент вършат, е тази цензура. Хората, които не им харесват, се появява една жена по малкия екран, споделя, че едни хора работят за Русия и се стартира ужасяваща акция. Партийна партизанщина, пиарска партизанщина. Едни хора стартират да вършат описи, а „Дойче веле“ афишира тебе, мене, Дачков, Кеворк и сума ти народ за хора, които са купени. Това се подхваща от жълтопаветниците и се трансформира в преследване на вещици. В един миг те споделят – особеното мнение към този момент не е мнение. И това се случи единствено 30 години след началото на концепцията за плурализъм, да приказваме свободно. И това се случва по най-фашисткия метод, към този момент и роботизирано.“

Според него „те презумпират, че някой получава пари, тъй като те получават пари“.

„Обвиниха за всичко Има Такъв Народ и споделиха – ние си тръгваме с достолепие, надали не. Не свършиха никаква работа. Те още веднъж връщат Бойко на власт. Има хора, които споделят – по-добре Бойко да си ни краде, в сравнение с тия да ни вкарват във война – има и подобен взор на нещата“, уточни още Карбовски.

Започвам да имам вяра в плана за атомизация на нашето общество, акцентира журналистът.

„Тези хора връщат мракобесните времена и на фашизма, и на комунизма, последователно, постепенно, благодарение на грантовете си от Щатите. (…) Като народ, като нация нямаме изгода от това разединение. Утре отново ще би трябвало дружно да ядем самун.“

Минават години и продължаваме да не получаваме политика, не получаваме стопанска система, няма тактика, водят се партийни котерийни битки, очерта картината Мартин Карбовски. По думите му Политическа партия нямат право повторно да пробват.

„Те са дилетанти. Те се държаха профански в доста моменти, изключително във външната политика – тотална профанщина. В един бар индивидът, който провокира сбиването и след това заобикаля доста бързо. (…) Хората към този момент нямат никакво желание да имат вяра на Политическа партия, които са толкоз проамерикански, че не излизат от кутията с Кока-Кола.“

„Вече нямаме сериозна маса. Критичната маса в София, който трябваше да работи за някаква смяна, пиарски се влюби и стана гадже на някакви съвременни хора. Политиците са фаянсаджии, които би трябвало да бъдат юркани да ти създадат банята както би трябвало, не би трябвало да ги обичаш, би трябвало да се опитваш ги накараш да работят. Това 30 години не го разбрахме. Гледаме в профил с един скепсис и с един подбив тия котерийни битки и си мислим, че това е живот и това е политика. Не, това е продължение на пропадането, в което нашите животчета просто се изсулиха от каруцата“, изрази скептицизъм журналистът.

Трябва да пристигна някой образован, с опит, с биография и да стартира да балансира нещата, счита Мартин Карбовски.

„Ако щеш, цар Борис III ни би трябвало, да балансира сред Великите сили, персона ни би трябвало. На нас ни би трябвало специалист, който да се занимава с съответни неща без геополитическа багра. Нещо, което би трябвало да се свърши като работа за тоя презрян и комичен народ, печален.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР