„Нямаше спор чий е Крим.“ Този шеговит коментар направи шефката

...
„Нямаше спор чий е Крим.“ Този шеговит коментар направи шефката
Коментари Харесай

Десислава Атанасова след съвета по сигурност при Радев: Нямаше спор чий е Крим

„Нямаше спор чий е Крим.“ Този закачлив коментар направи шефката на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова след Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ при президента. Шеговит може би, само че прозвуча и съществено след поръчката на Румен Радев, че Крим е съветски, по време на предизборната му акция. Президентът се принуди ден по-късно да прецизира какво е желал да каже.

Взехме решение, което удостоверява позицията на всички парламентарно показани сили. Работим за по-сериозен бюджет за защита, който да постигане на 2% Брутният вътрешен продукт до 2024 година Тук нямаме несъгласия, сподели Атанасова.

„ С огромна угриженост подходихме към отчетите на службите, които бяха показани. Те правят оценка обстановката такава, каквато е. За страдание нито един от членовете на КСНС евентуално не е видял последните вести и изказването на Столтенберг, че изтеглянето на част от съветските войски от украинската граница, не значи деескалация на напрежението “, сподели още Атанасова.

„ На преди малко приключилият КСНС стана ясно, че средствата, които са отделени от републиканския бюджет през последните години, са създали допустимо заплащането на самолетите Ф-16. Това, в случай че не е постигане до потенциал във връзка с бойна подготвеност? Преди това никой не беше работил в тази посока. Обсъждахме, че занапред предстоят диалозите за идващите Ф-16, само че би трябвало да кажем, че сега ние към момента нямаме подготвеност с ремонта на „ Граф Игнатиево “, сподели още Десислава Атанасова. По думите й това е проблем на служебните държавни управления.

Тя уточни, че на КСНС са разискали проблем, който стои при възлагане на публични поръчки.

„ Силно се надявам всички оферти, които ще бъдат импортирани, да не опонират на европейски наставления. Има две европейски наставления във връзка с праговете, в това число и за защитата. В този смисъл не мисля, че Народно събрание ще избра да наруши европейското законодателство “, добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова разяснява и тематиката „ Барселонагейт “. „ Не съм осведомена с изказването на Специализираната прокуратура, само че все си мисля, че това е тематика, която през 2020 година тъкмо през месец февруари беше тематика, която циркулираше в публичното пространство. Странно по какъв начин две години по-късно още веднъж всички заговориха за някакъв отчет, неразбираемо от чии органи публикуван, неразбираемо за какво неподписан“, сподели още Атанасова.

По думите й обстановката в страната е ясна: „ като няма самун, има зрелища “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР