“Демократична България” ще отправи предложение на “Продължаваме промяната” за съвместно

...
“Демократична България” ще отправи предложение на “Продължаваме промяната” за съвместно
Коментари Харесай

“Демократична България” предлага общо явяване на избори с “Продължаваме промяната”

“Демократична България” ще насочи предложение на “Продължаваме промяната” за взаимно явяване на изборите. Това съобщи съпредседателят на групировката Христо Иванов.

“Демократична България се опита да застане на страната на отговорността и здравия разсъдък и с този капитал ще се явим на избори. Това е разумно при доста огромното електорално припокриване, което има при нас.

Ако въпреки всичко мислим за хората, които би трябвало да представляваме, сме длъжни да им осигурим опция да не се разделят. Да, ще създадем такова предложение”, сподели той.

Като демонстрация на тежка некомпетентност и безнаказаност дефинира съпредседателят на “Демократична България ” неуспеха на опцията за сформиране на държавно управление в границите на актуалното Народно заседание.

“Нашата оценка е, че това е резултат от партиен нарцисизъм, ужасно дребнаво отношение към политиката в България на фона на огромните провокации пред страната. Тежка некомпетентност и безотговорност”, разяснява Иванов, откакто стана ясно, че няма поддръжка за препоръчаната управническа стратегия и Българска социалистическа партия в четвъртък ще върне мандата.

“Питам се по какъв начин една предизборна акция ще извади българската политическа система от това положение. Дори войната и всички доста тежки резултати от нея не накараха българската политическа система да се отрезви”, изрази учудването си той.

Христо Иванов изрази угриженост от неналичието на отговорно държание в играчите на политическата сцена поради провокациите пред страната в идващите месеци и заплахите, които е изправена България.

“Не виждам задоволително уплашени хора в българския политически живот. Виждам хора, които ни занимават със личните си страсти и личните си комплекси, с тежки дребнотемия. Но не виждам задоволително стреснати хора от това, което се случва в света към нас и с България. Това ме прави доста загрижен”, разяснява той.

Премиерът Кирил Петков разяснява тематиката преди дни. От думите му се разбра, че Политическа партия няма да се яви задно с “Демократична България”, само че ще си партнира с дясната коалиция след вота. Въпросът не се повдига в този момент и е коментиран от дълго време сред двете политически сили, като още тогава от Политическа партия са декларирали, че желаят сами да се явят на избори.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР