​Над 20 полицейски служители са пострадали. Ако напрежението ескалира допълнително,

...
​Над 20 полицейски служители са пострадали. Ако напрежението ескалира допълнително,
Коментари Харесай

СДВР: Ако агресията срещу полицаи продължи, ще използваме физическа сила

​Над 20 полицейски чиновници са потърпевши. Ако напрежението ескалира в допълнение, служителите на реда ще употребяват физическа мощ и помощни средства, както е вменено по Закона за Министерство на вътрешните работи. Това разгласи изрично шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Въпреки многократните ни апели жителите да изразят спокойно своето мнение, експанзия та по отношение на служителите на реда ескалира. Над 20 служители на реда са потърпевши, по тях са хвърляни камъни и други твърди предмети, има и обгазени -  сподели на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Той посочи, че затова се е наложило полицейските чиновници да употребяват помощни средства за персонална отбрана. Ако напрежението ескалира в допълнение, чиновниците на реда ще употребяват физическа мощ и помощни средства, както вменено по Закона за Министерство на вътрешните работи. Ние сме длъжни да запазим своите и живота и здравето на жителите – акцентира старши комисар Хаджиев и изрази вяра, че хората ще се вслушат в апела, с цел да се понижи напрежението пред Народното събрание и да се резервира гражданския мир.

Търсим разговор с жителите, само че за жалост от тяхна страна не срещаме схващане. По-голяма част от присъстващите се възползваха от всяка обстановка и проявяваха експанзия против служителите на реда, в това число бе употребен и газ. Това беше и повода на първа линия да излязат служители на реда с каски – осведоми старши контрольор Иван Георгиев от отдел „ Охранителна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи. Той още веднъж акцентира, че от страна на полицията не е имало каквато и да било провокация. Има арестувани - за носене на неразрешени предмети, за лишаване на полицейски атрибути, за качване върху служебни коли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР