​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена

...
​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена
Коментари Харесай

Борисов зове инвеститорите да строят заводи срещу рецесията

​Министър-председателят Бойко Борисов участва на формалното разкриване на петата индустриална база на компанията АББ в България, която се намира в Петрич.

„ Продължавайте да строите и шеста, криза по този начин се бори – с нови фабрики, квалифицирана работна ръка и хонорари, които да подхождат на хората, които работят тук “, съобщи министър председателят Борисов по време на приветствието си. Той акцентира, че с финансовия министър Владислав Горанов още отпреди една година се тревожат за рецесията, в която светът влиза.

„ Но в случай че се тревожиш, ще спреш да работиш и нищо положително не те чака “, означи министър-председателят Бойко Борисов. Той уточни, че през вчерашния ден също бе открит още един голям цех за 300 милиона лв., което е ослепителен знак за развиването на българската стопанска система.

„ Вие сте пристигнали по „ Струма “, видели сте десетки багери, валяци, които не престават да доизграждат автомагистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София “, сложи акцент министър председателят Борисов и върху развиването на инфраструктурата в района.

АББ е новаторска софтуерна компания с обстойно портфолио за цифровите промишлености и с над 130-годишна история в нововъведенията. Компанията е член на Германо-Българската индустриално-търговска камара от 1995 година, все още има над 2800 чиновници у нас като оперира с централен офис в София и петте клона в страната.

През 2018 година АББ стартира построяването на нов цех в Петрич, което бележи втората огромна инвестиция на компанията в района. Новата индустриалната база в Петрич ще създава артикули за електроснабдяване и електрообзавеждане, и ще отвори над 400 нови работни места.

След церемонията в новия цех министър-председателят Бойко Борисов прегледа археологическите изследвания на един от най-значимите археологически обекти „ Античен град Хераклея Синтика “, който се намира в местността „ Рупите “. През август т. година държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2019 година в размер на 100 000 лв. за продължаването на разкопките на обекта.

 

На терен екипът от експерти сподели на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР