820 жители на Банско вече са изследвани от началото на

...
820 жители на Банско вече са изследвани от началото на
Коментари Харесай

7,3 % от тестваните 820 души в Банско имат антитела за Covid-19

820 жители на Банско вече са изследвани от началото на масовото тестване за коронавирус, което започна на 12 април в курорта. Само петима са показали наличие на прясна вирусна инфекция, но без тревожна симптоматика.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5971
След Великденските празници екипите на Районната здравна инспекция възобновиха изследването в Банско, като днес от общо 121 души положителни проби са дали общо 9, които са прекарали заболяването и вече имат антитела.

Народният представител Александър Мацурев раздаде хранителни продукти на жители на община Банско

От началото на масовия скрининг тестове са направени на 820 души, каза д-р Татяна Джупанова пред БНР.

„ От тях са дали положителни проби за антитела 60 лица, което прави 7,3 процента “, уточнява тя.

Преобладават случаите на хора, прекарали заболяването преди повече от месец и изградили антитела, като само при пет е констатирана прясна вирусна инфекция, стана ясно от думите ѝ.

„ Прави ми впечатление, че през последните дни ние нямахме хора с IgM– с ранните антитела, вече идваха смесени и с късни “, оментира д-р Татяна Джупанова.

След Великденските празници се очаква завишение на заболеваемостта, прогнозира д-р Джупанова от РЗИ. „ След Великденските празници може да има ръст на заболяемост, защото контактите са направени - колкото и да не ни се иска, може и по улицата не се разхождат, но на са се събирали “, каза още тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5971  Тръмп и Джонсън желаят съгласуван интернационален отговор на пандемията Тръмп и Джонсън желаят съгласуван интернационален отговор на пандемията  Над 20 000 починаха от COVID-19 във Франция Над 20 000 починаха от COVID-19 във Франция  Над 2,5 милиона инфектирани от новия ковид в света Над 2,5 милиона инфектирани от новия ковид в света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР