82-годишен мъж бе най-възрастният участник, включил се в традиционния Коледен

...
82-годишен мъж бе най-възрастният участник, включил се в традиционния Коледен
Коментари Харесай

82-годишен - най-възрастният участник в Коледен крос VI в Асеновград

82-годишен мъж бе най-възрастният участник, присъединил се в обичайния Коледен крос в Асеновград. Събитието се организира за шеста поредна година, а общият брой на запалянковците бе 110. Най-малкият бегач, след няколкомесечно бебе, бе на 4 година Участниците, присъединили се в 5-километровото предизвикателство, бяха освен асеновградчани, а и посетители от Пловдив, Първомай, Стара Загора, Димитровград и село Катуница.



Тази година идеята на Коледния крос бе щедрост в помощ на дребната Ева Чолакова, страдаща от " Сарком на Юинг " и нуждаеща се от средства за лекуване в Германия. Сумата, събрана по време на обичайното за Асеновград събитие, възлиза на близо 400 лв..
Стартът на кроса бе подложен тъкмо в 10:30 ч. на централния площад " Академик Николай Хайтов " в града. Трасето, което участниците имаха за задача да преминат, бе с дължина 5 километра - от центъра на Асеновград до Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела и назад. Идеята на събитието, чийто основатели и уредници са Центърът за локални начинания и развитие–Асеновград и Общината в града, бе главно благотворителна. Точно по тази причина някои от състезателите не тичаха, а просто се разходиха до крайната цел и назад.
Студеното време, лекият дъжд и мъглата не попречиха на запалянковците да се включат в благородната идея и да оказват помощ за продължение лекуването на 4-годишната Ева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР