81-годишният мъж дари пенсията си на болницата във ВидинОще един

...
81-годишният мъж дари пенсията си на болницата във ВидинОще един
Коментари Харесай

И дядо Въло трогна лекарите с 219 лв.

81-годишният мъж подари пенсията си на болничното заведение във Видин
Още един пенсионер трогна лекарите и цяла България. 81-годишният дядо Въло подари пенсията си от 219 лева на видинската болница.

Вълослав Стратев е от врачанско село Добролево. Той решил да поддържа на лекарите с парите, които има, с цел да преживее месеца. Няма рекламация защо ще бъдат изхарчени. Дарява ги с признателност и за всяко положително, което съгласно него най-добре може да създадат лекарите в тази сложна обстановка с рисковия вирус COVID-19, споделя Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Още две деца подариха паричките си на лекарите

Сиромах под прикритие и архонт на сиромашията, назовава себе си дядо Въло. Разказва, че решил да поддържа лекарите, тъй като постоянно са оценявали положителните му благоприятни условия да диагностицира, до момента в който бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за положителното им отношение към пациентите му.

Разказва, че изпитва възприятие на признателност. “Просто желая да даря на болничното заведение моята скромничка пенсийка ”, споделя Вълослав. Това не е първото положително, което прави. Започнал да подарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морални качества.

“Който прави положително, получава положително. Такъв е моят честен закон. Аз съм неработоспособен. Болен съм от рак апропо. 4 години се боля с заболяването, само че съм прокълнат оптимист. Не се предавам ”, споделя той. Съседите му и го схващат, и не напълно. Казват, че е добра душа и човек с огромно сърце.

Често се събират на улицата и си приказват за живота си подобен, какъвто е. Тези селски сюжети от Добролево дядо Вълослав разказва тъкмо всеки ден. Води дневник от 31 години и е изписал над 10 000 страници от него. Издава и книги със стихове.

„ Най-хубавата поговорка, която най-вече обичам – „ Не всички красиви хора са положителни, само че всички положителни хора са красиви ”, споделя дядо Въло.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР