800-килограмова метална топка, натоварена с 230 литра висококачествен джин, очевидно

...
800-килограмова метална топка, натоварена с 230 литра висококачествен джин, очевидно
Коментари Харесай

800-килограмова "топка джин" изчезна от дъното на езеро

800-килограмова железна топка, натоварена с 230 литра първокачествен джин, явно е била открадната от дъното на Боденското езеро в Швейцария, оповестиха дестилатори пред кореспонденти. Според тях за издигането на сферата е бил нужен екип от " безспорни експерти ".

Преди да бъде бутилиран и продаден, джинът от Боденското езеро на Ginial се излива в гигантска стоманена топка и се спуска на дъното на езерото, където престоява 100 дни. Дестилаторът Чело Фиш съобщи пред кореспонденти в сряда, че компанията му прави това, с цел да насити напитката с аромата на езерото, известно с чистите си води и неповторима флора.

Когато предходната сряда екипът на Фиш отишъл да вземе последната си партида, водолазът не разкрил нищо. След три гмуркания " джинът не беше открит ", съобщи Фиш на конференция, съгласно швейцарския новинарски уебсайт Blick.

На идващия ден към издирването се причисляват водолази от комерсиалната мрежа, както и полицейски чиновници. Гигантското кълбо обаче не беше открито на никое място. За да се увери, че ще остане на мястото си в продължение на 100 дни, Джиниал прикрепи към топката бетонна поставка с тегло 500 кг. Затова за повдигането му е било належащо тежко съоръжение.

" Бяха безспорни експерти ", споделя Фиш във връзка с незнайните крадци.

Той добави, че множеството от 395-те бутилки джин, съдържащи се в топката, са били продадени авансово и че компанията му към този момент е подготвила ръчно направени торбички и етикети за всяка бутилка. Той съобщи, че Ginial ще предложи на тези клиенти опцията да закупят номерираните бутилки и чанти на себестойност.

Всяка бутилка джин от езерото Констанс е коствала 99 швейцарски франка (106 долара), което значи, че балът е съдържал алкохол на стойност близо 42 000 $.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР