80% от съдържанието на автомобилните гуми е базирано на петролни

...
80% от съдържанието на автомобилните гуми е базирано на петролни
Коментари Харесай

Michelin ще прави гуми от дървесина

80% от наличието на автомобилните гуми е основано на петролни материали. Това ги дефинира като едни от най-природонесъобразните артикули на пазара въобще.

Точно заради тази причина един от най-големите производители в сектора - Michelin, е подхванал ограничения за фрапантна смяна в процеса на произвеждане.

Компанията е почнала сериозна самодейност за основаване на гуми от дървесина, които да са най-малко толкоз издръжливи, колкото са и елементарните такива, написа Wired.

От Michelin имат намерение да употребяват отпадъчни дървени материали за изработката на новия тип гуми, което би направило плана още по-природосъобразен.

Успешното осъществяване на концепцията би означавало световно разбъркване на цялата промишленост. Към момента производството и достъпът до материали за автомобилни гуми са лимитирани и монополизирани, най-много поради потребността от петролни артикули.

Очаква се Michelin да покаже първия първообраз най-късно през 2020 година, а до тогава компанията би трябвало да е съумяла да предложи и 3D принтиран вид на автомобилна гума, по който се знае, че работят от известно време. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР