80% от изработените PCR тестове за детекция на COVID-19 с

...
80% от изработените PCR тестове за детекция на COVID-19 с
Коментари Харесай

БГ лаборатории: 80% от PCR пробите ни за ковид са Омикрон

80% от направените PCR проби за детекция на COVID-19 с позитивен резултат в Лабораториите по вирусология на ДКЦ „ Софиямед “ и ДКЦ „ Пълмед “, гр. Пловдив са вид Омикрон. Това демонстрира новият тип проучване за определянe на разновидността на SARS-COV-2 в позитивните проби, който към този момент се предлага и употребява от двете лечебни заведения.

Новите проби могат да дефинират дали позитивната проба на пациента от взетата му проба за PCR тест е OMICRON, DELTA, ALPHA, BETA, GAMMA, LAMBDA, IHU вид на вируса.

Уточнението с какъв вид на вируса са инфектирани пациентите могат да видят в резултата от PCR теста си през онлайн системата за достъп до резултати на двете лечебни заведения, а новата услуга не се заплаща в допълнение към общоприетото PCR проучване.

Производител на теста е OSANG Healthcare Co, а това е първата Южно корейска компания производител на подобен тип тест получила позволение за приложимост от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати. Фирмата е продала досега над 760 000 теста от Бразилия до Русия. Вносител на новия тип тест, диференциращ варианта коронавирус в позитивна проба, е Biomed.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР