80-годишен мъж от Първомай е застрелял 53-годишен арендатор след спор

...
80-годишен мъж от Първомай е застрелял 53-годишен арендатор след спор
Коментари Харесай

80-годишен застреля арендатор с пушка в главата

80-годишен мъж от Първомай е прострелял 53-годишен арендатор след спор за пари. Инцидентът е станал малко след 12 часа през днешния ден. Убийството е осъществено с пушка, като стрелецът е създал изстрел, който е  попаднал в главата на жертвата. 

Убитият е аграрни производител и се грижил и за земите на възрастния мъж. Стрелецът самичък е предал ловната си пушка на служителите на реда и си признал за убийството с думите " Аз го гръмнах! ". Това стана ясно на взаимен брифинг на полицията и прокуратурата. 

Окръжният прокурор Ваня Христева сподели, че претекстът за убийството е веществен спор във връзка с земи, които убитият обработвал чартърен. 

По думите й сега на терен се работи интензивно - правят се претърсвания, разпити и огледи.

Заместник-директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов сподели, че ловната пушка на килъра е законна и че разрешителното му е в период. И убитият и стрелецът не са престъпно проявени.

Убиецът е задържан, ще бъде арестуван за 72 часа. Очакват го от 10 до 20 години затвор.

Според " Марица " убитият има две дъщери и две внучета. Стрелецът е гражданин на кв. " Любеново ". И преди е вадил и стрелял с оръжие против човек. Преди 15 година при строителството на жп линията, тежка машина навлязла в ябълковата му градина. Той се вбесил и стрелял по предното стъкло. За благополучие тогава нямало жертви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР