8 нови зарядни станции за електрически коли откриха днес в

...
8 нови зарядни станции за електрически коли откриха днес в
Коментари Харесай

Нови 8 зарядни станции за електроавтомобили в София


8 нови зарядни станции за електрически коли откриха през днешния ден в София. 4 от тях се намират в буферния паркинг на метростанция " Национален стадион Васил Левски ", а останалите 4 - на паркинга " Шандор Петьофи " до НДК, оповестява " 24 часа ".

Те зареждат изцяло гратис.

Преди няколко месеца Столичният общински съвет одобри решение за построяването на 21 нови зарядни точки, а четирите нови от през днешния ден са настрана от тях.

Така зарядните станции на паркинга стават общо осем.

С 220% % са се нараснали зарежданията на такива станции единствено за последните 9 месеца, а над 160 са зарежданията на месец на тези зарядни станции.

" Искаме да създадем услугата по-достъпна за жителите, с цел да ги подтикваме да употребяват екологичния превоз ", сподели представителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който откри станциите в паркинга на стадиона дружно с ръководителя на комисията по екология Лорита Радева и управлението на ЦГМ.

В момента електрическите коли не заплащат за синя и зелена зона, както и годишен налог. 

" Амбицията ни е във всеки под земята паркинг и новите наземни паркинги да се слагат такива известия, където има такава техническа опция ", сподели още Георгиев.

Предстои слагането на нова такава точка в квартал " Надежда ". Новите 21 точки ще бъдат в разнообразни региони на столицата, а освен в центъра.

Георгиев моли хората да освобождават местата навреме, защото ползата е огромен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР