8 дни преди началото на кампанията вече са ясни някои

...
8 дни преди началото на кампанията вече са ясни някои
Коментари Харесай

Зрелищен двубой на вота: Министър Ангелов срещу Цветанов във Велико Търново?

8 дни преди началото на акцията към този момент са ясни някои имена в листите на партиите за идните парламентарни избори на 4 април, съобщи Българска национална телевизия.

Пъзелът към кандидатските листи стартира да се подрежда. Промени ли Коронавирус рецесията листите? Заложиха ли партиите на повече специалисти? Да погледнем известното до тук. Номинациите в ГЕРБ завършиха. Управляващите дадоха поръчка: имената на кандидат-депутатите ще бъдат ясни до 2 март. ГЕРБ не са оповестили публично водачите на листи. Очаква се Борисов да поведе партията си в два изборни региона - обичайно в 25-и МИР в София, и в Пловдив. Така би се обрисувала една от лидерските борби - сред премиера и ръководителя на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова.

В конкуренцията за Пловдив се спряга и съпредседателят на друга коалиция, а точно Христо Иванов от,,Демократична България ".

Очаква се вицепремиерът Томислав Дончев да поведе листата на ГЕРБ в родния си град Габрово. Там той би се сблъскал с Крум Дончев от Българска социалистическа партия.

Интересна борба се обрисува и във Велико Търново. Здравният министър проф. Костадин Ангелов може да бъде първи кандидат-депутат на ГЕРБ. Срещу него ще се изправи някогашният втори в ГЕРБ и сегашен ръководител на Републиканци за България - Цветан Цветанов. Традиционно до момента Цветанов водеше листата във Велико Търново. Българска социалистическа партия ще заложат на Явор Божанков.

За първи път ГЕРБ на парламентарни избори се явява в коалиция - със Съюз на демократичните сили. И тук има незнайни - ще води ли листа водачът на партията Румен Христов и къде, както и какъв брой избираеми места ще получат сините.

105 представители на жителите ще бъдат част от листите на Вътрешна македонска революционна организация - стана ясно през днешния ден. Не е ясно към момента коя листа ще води водачът Красимир Каракачанов. Сред останалите имена са Боян Чуков, който през вчерашния ден напусна Българска социалистическа партия, икономистът Кузман Илиев и ръководителят на отбор " Българе " Христо Димитров.

" Вътрешна македонска революционна организация не води мръсна акция и не води компроматна акция. Разбира се, не остава длъжна на никой, който се пробва да употребява такава против нас. Нашата акция ще бъде положителна въз основата какво сме създали и какво би трябвало да се прави за България. Битката няма да е лека, само че съм уверен, че за следващ път ние ще се оправим по най-хубавия вероятен метод не в името на това да се осъществя някой за някакъв, а в името на това да продължи един курс на политика, който ще бъде спирачка за безхарактерните политици, които са подготвени да отстъпват от нашите национални ползи ", сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Движение за права и свободи продължава подреждането на листите. От там, ни увериха, че до неделя ще бъдат подготвени. Не са оповестени публично имената на кандидат-депутатите от новата коалиция " Воля " и НФСБ, от Изправи се.Бг/Мутри вън и от " ИТН ".

Слави Трифонов разгласи, че през днешния ден в 19 часа ще каже нещо значимо. А отстранената от партията на Трифонов поради кафе с Борисов - Росица Кирова най-вероятно ще оглави листата на ГЕРБ във Видин.

АБВ съумяха да привлекат доцент Мангъров. Най-вероятно и различен прочут доктор ще влезе в кандидатска листа - пулмологът Александър Симидчиев, само че към момента не е ясно от коя партия.

Къде ще бъдат всички лидерски борби - отговорът ще бъде явен на втори март, приключва материалът си Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР