8 декември, Коледа, Нова година – най-очакваните зимни празници неусетно

...
8 декември, Коледа, Нова година – най-очакваните зимни празници неусетно
Коментари Харесай

Ето как можем да избегнем измама при резервациите за празниците

8 декември, Коледа, Нова година – най-очакваните зимни празници незабелязано ще настъпят. От години и у нас доста другарски компании и фамилии избират да ги посрещнат отвън дома, само че в уюта и свободата на къща за посетители.

А моментът да си запазим места е тъкмо в този момент! Рискът да бъдем излъгани и да провалим празничното си въодушевление е значителен, в случай че не създадем някои предварителни инспекции преди резервацията. Ето и препоръките на специалистите от фейсбук страницата " Ние, потребителите ":

Класическа лъжлива скица: Офертите нормално са в уеб сайтове за безвъзмездни разгласи или сходни платформи, а цените са атрактивни. Понякога фотосите са на действително съществуваща къща за посетители със същото име като в офертата-фантом, която може да бъде открита за наемане в профилирани търсачки, само че на доста по-висока цена.

Друг път изображенията са свалени от банки със фотоси или от напълно други обекти за настаняване. В някои случаи не се показва прецизен адрес на къщата и се прави спогодба, че при наближаването на датата на резервацията в допълнение ще се изпратят координати или притежателят ще ви посрещне някъде по пътя и ще ви заведе до мястото.

Накрая се оказва, че става дума за несъществуващи на никое място под небето къщи-фантоми или за действителни къщи за посетители, които обаче са на различен притежател. Как да не попаднем в капан при запазване на къщи за посетители?

– да проверим дали обектът попада в регистъра на Министерството на туризма: https://bit.ly/2Gqqo2j

– преди резервацията да се свържем с къщата и да се уверим, че офертата е пусната от тях и че става дума за тъкмо това място за настаняване, на посочения адрес

– след превеждането на капарото да позвъним в къщата за посетители и да потвърдим приемането на сумата и резервацията

– да пазим всички платежни документи и писмена преписка преди да тръгнем още веднъж да се обадим в къщата за посетители, с цел да сме сигурни, че ни очакват
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР