7837 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената

...
7837 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената
Коментари Харесай

Спипаха 44 пияни и 17 надрусани само за ден зад волана

7837 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 480 водачи и пасажери, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

До момента са формирани 1800 фиша и 629 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 44 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 26 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тест.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози пък в следващия ден от акцията са засечени да карат 17 души, други девет, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.
Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР