783 са нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени

...
783 са нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени
Коментари Харесай

Близо 3000 нарушения на скоростните режими са засечени в Разградско

783 са нарушаванията на Закона за придвижване по пътищата, открити в интервала от 25 до 31 юли , оповестиха от полицията.

През посочената седмица eкипите на „ Пътна полиция “ при ОД на МВР-Разград са съставили 255 фиша и 112 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на разпоредбите за придвижване през седмицата са глобени един моторист и един пешеходец.

Установени са шестима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на седем моторни транспортни средства - в два от случаите повода е недееспособност на водачите, в други три - използването на алкохол и в два - използването на наркотични субстанции. 

През посочената седмица са регистрирани три пътнотранспортни катастрофи, при които шестима души са потърпевши, сочи още статистиката на „ Пътна полиция “. До 8 август продължава профилираната полицейска интервенция по сигурност на придвижването, разпоредена в началото от 7 до 24 юли.

Акцент в засилените инспекции продължава да бъде шофирането след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. До момента са тествани 5001 транспортни средства и 6166 лица.

Установени са 22 водачи, използвали алкохол, при 11 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 14 водача са хванати зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. Издадени са 35 предупредителни протокола, а за погрешно паркиране са санкционирани 165 лидера.

16 от тестваните водачи са били неправоспособни. Засечените нарушавания на скоростните режими са 2684. В хода на полицейската интервенция са връчени 101 електронни фиша.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР