78-годишна жена почина, след като е блъсната на пешеходна пътека

...
78-годишна жена почина, след като е блъсната на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Блъснаха 78-годишна жена на пешеходна пътека в Стара Загора, шофьорът е заловен

78-годишна жена умря, откакто е блъсната на пешеходна пътека от 57-годишен мъж, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Тежкото пътно-транспортно произшествие (ПТП) е станало през вчерашния ден на бул. " Цар Симеон Велики " Стара Загора. 
В Областната дирекция на Министерството на вътрешнит работи (ОДМВР) в 4:50 часа е постъпил сигнал, че е открита стара жена в безпомощно положение. На място е открито, че дамата е била ударена от незнаен към този миг автомобил, до момента в който е пресичала на зебрата. Шофьорът е напуснал местопроизшествието и се е укрил.  В резултат на удара потърпевшата е получила фрактура на черепа и фрактури на ребра. Настанена е за лекуване в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, където по-късно е умряла.
В резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности под управлението на Окръжна прокуратура - Стара Загора, е открита самоличността на починалата жена.
В старозагорски автосервиз е открит автомобилът, блъснал дамата. 57-годишният му лидер е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. 
Образуваното досъдебно произвеждане и за причиняване по несъобразителност на пътнотранспортно произшествие, при което е настъпила гибелта на дамата, което съставлява закононарушение по член 343, ал.3, писмен знак " б " във връзка св член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс (НК).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР