75-годишният Джон Макафи отново бе замесен във финансови измами(снимка: ) Бизнесменът

...
75-годишният Джон Макафи отново бе замесен във финансови измами(снимка: )
Бизнесменът
Коментари Харесай

Обвиниха създателя на McAfee в измама с криптовалута


75-годишният Джон Макафи още веднъж бе забъркан във финансови измами
(снимка: )

Бизнесменът Джон Макафи, основател на антивирусния програмен продукт McAfee, бе упрекнат в Съединени американски щати за скрит план за осъществяване на измами и пране на пари. Макафи и неговият телохранител Джими Гейл Уотсън младши са упрекнати в разпространение на криптовалути измежду почитателите на Макафи в Twitter за раздуване на цените.

Обвинението гласи, че двамината са купили и по-късно продали криптовалута по умозрителен метод, което им е донесло 2 милиона $, заяви.

Джон Макафи, който е на 75 години, сега е арестуван в Испания по отношение на други наказателни обвинявания, свързани с налози, които той отхвърля. Бизнесменът може скоро да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Уотсън пък бе задържан в Тексас в четвъртък.

„ Джими Уотсън е награден деец и някогашен военноморски тюлен. Той се е борил за правата и свободите на другите хора и има право и чака с неспокойствие деня в съда, когато ще упражни някои от тези права “, сподели юристът му Арнолд Спенсър.
още по тематиката
Най-новите обвинявания бяха повдигнати във федералния съд в Манхатън в Ню Йорк. Двамата са упрекнати в закупуване на криптовалутни активи, които са разпространявали в Twitter, където Макафи има над милион почитатели.

След това двамата са продали активите незабавно щом рекомендациите на Макафи са породили повишаване на цените, съгласно американското министерство на правораздаването и Комисията за търговия със стокови фючърси.

Твърди се, че са изкарали още 11 милиона $ във тип на заплащания от новостартиращи компании за криптовалути за разпространение на техните активи в Twitter. Това са заплащания, които не са били разкрити на вложителите, които са ги купили.

Според обвиняването, това значи, че двамата са „ употребявали необятно публикувана платформа за обществени медии и ентусиазма измежду вложителите на развиващия се пазар на криптовалути, с цел да завоюват милиони [долари] посредством неистини и измами “.

В друго дело за укриване на налози – което беше оповестено предишния октомври – Макафи е упрекнат, че не е подал никакви данъчни заявления от 2014 до 2018 година Прокурорите също по този начин настояват, че той е употребявал имена на други хора, с цел да прикрие своите активи, в това число яхта и имущество.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР