74 горски и полски пожари са регистрирани днес у нас.

...
74 горски и полски пожари са регистрирани днес у нас.
Коментари Харесай

74 горски и полски пожари са регистрирани днес у нас



74 горски и полски пожари са регистрирани през днешния ден у нас. 45 от тях не престават да са настоящи,  сподели на брифинг шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов:

" Ситуацията в страната е динамична, само че никога не бих споделил сериозна. За наслада нямаме жертви и потърпевши при тези горски пожари. Към момента няма заплаха за обитаемоте места ".
309 чиновници на дирекцията работят сега на пожарите в цялата страна. 42-ма служители на реда, 100 горски чиновници, към 50 доброволци и 150 единици с техника оказват помощ за гасенето. По думите му пожарите в Хасковско и край Пъстрово в Старозагорско са към този момент под надзор. Не чака да бъде затворена автомагистрала „ Марица “ поради задимяване.

" Успяха сътрудниците да овладеят обстановката. В Хасково новините, които идват при мен са положителни. Също и за Пъстрово, на територията на Стара Загора, не са лимитирани, само че обстановката е под надзор ".

Притеснения има за разрастването на пожар край Црънча в Пазарджишко, сподели още Николов. Там е изпратен един хеликоптер. 

Няма заплаха за популацията. При пожар в къща в село в Шуменско има потърпевша жена, сподели още Николов.

Според него сухото време, мощният вятър и човешката немарливост са съществена причина за пожарите. И прикани през идващите дни да се прекрати активността по полето.

" Най-малката искра е евентуална заплаха за обитаемоте места. Към момента няма застрашени обитаеми места. "

Главен комисар Николай Николов взе присъединяване в инспекцията на министрите на районното развиване и на превоза на газовата връзка с Гърция в сектора край Стара Загора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР