74-годишен мъж убит заради 20 лева и мобилен телефон. Жестокото

...
74-годишен мъж убит заради 20 лева и мобилен телефон. Жестокото
Коментари Харесай

24-годишен уби пенсионер за 20 лева и мобилен телефон

 74-годишен мъж погубен поради 20 лв. и мобилен телефон. Жестокото закононарушение е осъществено в старозагорското село Дъбово. Вече има и арестуван.

74-годишният Илия бил атакуван и погубен на 3 декември. Ден по-късно на прага на дома му го намира неговият наследник. След сигнал в полицията е арестуван главният обвинен за закононарушението.

  " 24-годишен мъж, некриминално проявен, неосъждан. Отнел е една сума, незначителна, това е имал потърпевшият в себе си - 20 лв. и мобилен телефон ", изясни шефът на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

Основната версия, по която работят криминалистите, е обир. Възрастният мъж е погубен по изключително нечовечен метод.

" Смъртта е настъпила в резултат на нанасяне на удари с ръце, с корав предмет, има и прорезна рана ", изясни Стоянов.

Арестуваният за убийството 24-годишен мъж живее на прилежащата улица. Той се опитал да заличи следите си.

  " Мобилният телефон, който той е лишил по време на осъществяване на закононарушението, беше открит в заложна къща в град Казанлък, където той си го е заложил персонално. Беше направил опит да прикрие следите от закононарушението, като беше обгорил облеклата, с които е бил ", разясни окръжният прокурор Дичо Атанасов, представен от " Нова ТВ ".

В дома на задържания са открити още два откраднати мобилни телефона на съседи. А съгласно комшиите и жертвата, и нападателят били спокойни хора. Ако бъде приет за отговорен, 24-годишният мъж може да получи пожизнен затвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР