73-годишният монарх почти е изоставил месото, яде ленено семе и

...
73-годишният монарх почти е изоставил месото, яде ленено семе и
Коментари Харесай

Чарлз III поддържа форма с късна закуска и без обяд

73-годишният монарх съвсем е изоставил месото, яде ленено семе и зеленчуци от градината си
На 73-годишна възраст хората нормално водят спокоен пенсионерски живот, до момента в който новият английски монарх Чарлз III се насочва към най-натоварените си години. Така че ползата към физическата му форма и продуктивност е огромен. Няколко книги за английското краско семейство, които излязоха в Англия през последните дни, хвърлят светлина върху метода на живот на краля. Повечето от тях се базират на разкази на хора, които са работили за него в предишното, или на анонимни източници от двореца сега.

Любопитно е, че всички са единомислещи за неговата изключителна продуктивност и положително здраве, които съгласно тях се дължат на години вярно хранене и физическа интензивност. “Той е доста придирчив към себе си и чака същото държание от своя личен състав. Работи върху своите кутии с документи и хрумвания непрестанно и телефонните позвънявания от него идват когато и да е – от закуска до 23 часа, даже по Коледа ”, написа “Таймс ”. Кралят се интересува от различна медицина, органично земеделие и юнгианска психоанализа и се старае да ползва в живота си наученото от тях.

Стреми се да яде единствено биоплодове и зеленчуци, и то прясно откъснати от неговото имение, в което постоянно се труди. Макар да не е вегетарианец, няколко дни в седмицата изобщо не вкусва месо, а в останалите избира риба, агнешко, млечни артикули и яйца. Закуската му наложително съдържа някакви ядки и семена. Често пости и пропуща обяд, в случай че не му се постанова да взе участие публично в подобен. “Възприема го като разкош, който пречи на работата му.

Така че закусва късно и по-късно се труди до вечеря. Открих това по сложния метод, като оставах постоянно гладен, когато започнах да отбелязвам кралски обиколки. Гледах със злоба по какъв начин неговите сътрудници си вадеха закуски от джобове, които ядяха в придвижване, тъй като той просто не спираше за обяд ”, споделя някогашният кралски сътрудник Гордън Рейнър пред “Телеграф ”.

Преди три години Чарлз провокира екстаз по какъв начин добре наподобява, когато папараци го спипаха да се разхожда единствено по бански в Барбадос. Тогава стана ясно, че той и тренира постоянно по фитнес стратегия за английската войска. Леки подозрения за здравословното му положение се появиха през 2020 година по време на посещаване в Индия. Когато се събу необут там, с цел да влезе в Тадж Махал, се видя, че краката му са много отекли. Принцът обаче изясни, че това се дължи на дългия полет сред Лондон и Делхи и не е болен от нищо.

Сега пък отекли изглеждаха ръцете му, когато произнесе първата си тирада като крал на Обединеното кралство. Това също не остана неусетно, само че този път нямаше пояснение от негова страна. Затова няколко лекари се изрекоха по въпроса. Пред “Дейли остарял ” лекар Гарет Най изясни, че има няколко евентуални аргументи, само че те не са свързани с някакво тежко заболяване, а с напредналата възраст на краля. Възможно е той да страда от задържане на течности или пък артрит, които са постоянно срещани при хората над 70 година Не е изключено да са разследване от приемане на някакво лекарство или консумация на прекалено много сол.

По принцип английският крал се слави с уравновесено хранене и умерено пиянство на алкохол. Обича джин с тоник и при пътуванията му в чужбина екипът му постоянно носи по някоя бутилка от тях. Преди години пред австралийско кулинарно предаване брачната половинка му Камила разкри, че той е огромен почитател на сирената. “Всяко ядене, което е направено с тях, както и с яйца и локални зеленчуци ще му хареса. Определено ще видите усмивката му, в случай че му приготвите нещо такова ”, изясни тя.

Самият Чарлз пусна в туитър преди две години обичана рецепта за печено сирене със спанак, сушени домати, яйце и настърган кашкавал.

Бившата кралска готвачка Каролин Роб го дефинира като човек, който не обича чинията му да е цялостна. Тя работи за него, когато той е млад и се дами за първата си брачна половинка Даяна. Още тогава той се занимава с градинарство и отглежда лични плодове и зеленчуци, от които държи да се храни. “Това беше нещото, което харесваше най-вече – неща от градината, от имението. И той, и принцеса Даяна имаха в действителност здравословна диета ”, спомня си тя. Освен това не разрешавали да се изхвърлят остатъците. “Винаги са били доста спестовни и икономични. Ако създадем агнешко печено и не се изяде, евентуално на идната вечер ще сервираме пастирски къс с него ”, споделя Каролин Роб.

Колегата ѝ Греъм Тинсли разкрива пред списание “Хелоу ”, че кралят държи да има по едно сварено яйце за всяко ястие и свежа гарнитура. “Той не обича шоколад, кафе, нито чесън. Така че трябваше да имаме поради тези неща, когато сътворяваме меню за него. Предпочита яйцето да е сварено единствено към 2-3 минути, което значи да е доста, доста рохко. Харесва да е обелено и прикрито под листа от салата. След това стартира да го мачка и обърква дружно със зеленчуците и по този начин става като дресинг към тях ”, изяснява готвачът.

Според някогашния кралски сътрудник Клайв Гудман склонността на английския крал към специфичното подготвяне на яйца е толкоз огромна, че до 100 могат да бъдат сготвени и изхвърлени, до момента в който се чака той да се появи за ястие. Това нормално се случвало, когато отива на лов. “Има особено ядене, което обича да яде, откакто се върне. То се подготвя от рохко сварени яйца и шотландско уиски и се сервира топло ”, споделя Гудман. Затова готвачът му стартира да вари половин час преди предстоящото му завръщане партида от 20 яйца за три минути. Ако закъснее, поставя втора, а от време на време се стига и до пета, когато монархът се увлече с лова.

Друга негова специфичност е, че харесва единствено своя чай, подготвен от билки, растящи в именията му. Пие го с мляко и лъжичка органически мед, който също е от тях. Първата чаша с чай е със закуската, която съвсем постоянно съдържа и ленено семе. То е известно със своите укрепващи тялото свойства. Наричат го още суперхрана, тъй като е с високо наличие на протеини, фибри и омега-3 мастни киселини. Може да бъде част от домакински самун, каша или смути.

От няколко години Чарлз е забранил на готвачите си да му сервират гъши дроб, вслушвайки се в апел на природозащитници да спре насилственото угояване на патици и гъски, от които се подготвя деликатесът. Той постоянно е считал, че държанието на хората е прекомерно разрушително за планетата ни и те би трябвало да се върнат към природата в метода си на живот, което той се старае да прави.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР