72-годишна жена от Кюстендил стана жертва на телефонни измамници. Възрастната

...
72-годишна жена от Кюстендил стана жертва на телефонни измамници. Възрастната
Коментари Харесай

Възрастна жена от Кюстендил даде 80 000 лева и бижута на ало измамник

72-годишна жена от Кюстендил стана жертва на телефонни измамници. Възрастната жена е дала близо 80 хиляди лв. след позвъняване от мъж, показал се за полицейски чиновник. Тя била уверена, че оказва помощ на органите на реда. Случаят е от 24 май, само че дамата подала сигнал едвам през вчерашния ден.

В обедните часове на празничния 24 май, на 72-годишната жена се обадил мъж, който се показал за служител на реда. Непознатият изискал подпомагане, с цел да бъдат арестувани престъпно проявени, извършващи телефонни измами. Час по-късно дамата получила указания на мобилния си телефон, след което събрала наличните си пари и скъпоценности и ги оставила пред входната си врата.

" Споделя по-късно: " Да, знам, че има такива измами, да, знам, че е допустимо да са хора, които ще злоупотребят, само че аз желаех да оказа помощ. Даже беше в очакване да получи признателност, че е оказала подпомагане ", разяснява Катя Табачка представител на ОД на МВР-Кюстендил.

Откраднатото е на обща сума от над 80 хиляди лв.. Полицията и прокуратурата резследват случая, само че диря от парите и измамниците няма.

" Полицията не желае пари на ръка. Институциите не желаят пари от жителите, изключително когато те са поискани по телефона. Това е гаранция, че те ще бъдат изгубени ", предизвестява представителят на ОДМВР-Кюстендил.

От полицията приканват младежите да се чуват постоянно с по-възрастните си родственици и да ги предизвестяват за заплахите от позвънявания от непознати.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР