72-годишна жена осъди Община Русе за 17 хиляди лева, тъй

...
72-годишна жена осъди Община Русе за 17 хиляди лева, тъй
Коментари Харесай

Жена осъди общината в Русе, счупила си таза при подхлъзване

72-годишна жена осъди Община Русе за 17 хиляди лв., защото се подхлъзнала на тротоар и си счупила таза.
Инцидентът станал през февруари предходната година на спирка " Братя Миладинови ", съобщи БГНЕС.
Баба Иванка отишла да вземе рейс до центъра на Русе. Забелязала, че улицата е почистена от снега, а на тротоара било заледено. Колкото и да внимава обаче, старата жена се подхлъзнала и паднала на таза си. Наоколо имало хора, които й помогнали да стане, с цел да изчака да я закарат в болничното заведение.
Заради случая, на баба Иванка се наложило да й сменят тазобедрената става. Само медицинските операции й коствали над 5 хиляди лв.. Почти цяла година дамата се възстановявала от контузиите.
Тъй като схванала, че отминалостта при такива случаи е три години, баба Иванка решила да съди община Русе, поради породените й премеждия. Спечелила в Районния съд, където трима очевидци удостоверили, че тротоарът е бил замръзнал. Последвало обжалване, което пратило делото на по-висока инстанция. Оттам го върнали още веднъж в Районния съд.
Според баба Иванка, с цел да се принуди община Русе да прави по-стриктен надзор на компанията по почистването, всички, които са потърпевши поради недобре свършена работа, би трябвало да си търсят правата в съда.
След последното решение в нейна изгода, старата жена се надява от община Русе да не апелират и седеммесечната правосъдна сага да завърши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР